​​WU Executive Academy, parte a Universității de Economie și Afaceri din Viena (WU) - cea mai mare universitate de business din Europa, deschide sesiunea de burse de studiu în valoare totală de 200.000 de euro, adresate managerilor și antreprenorilor români și străini care își doresc să avanseze în carieră. Bursele sunt valabile pentru programul Professional MBA din Viena și pentru programul Executive MBA Bucharest, care s-a bucurat de recorduri de participanți în ultimii doi ani.

WU Executive Academy lanseză burse de studiu în valoare de 200.000 de euroFoto: WU Executive Academy

Executive MBA oferit de WU Executive Academy este cel mai important program de tip EMBA din Europa Centrală și de Est și, totodată, singurul care beneficiază de prestigioasa triplă acreditare internațională – EQUIS, AMBA și AACSB, deținută de mai puțin de 1% din școlile de afaceri din lume. De asemenea, este clasat pe locul 34 mondial în cadrul Financial Times EMBA Ranking 2021. În România, acesta are o comunitate de peste 400 de alumni.

Programul va începe în luna noiembrie şi se va desfășura pe parcursul a 16 luni, în regim part-time. Acesta cuprinde 14 module, care încorporează noțiuni esențiale de management general și leadership global, dar și noi domenii de interes, cum ar fi transformarea digitală, business analitytics sau change management. Cursanţii au ocazia să lucreze cu profesori de renume internațional de la WU și alte universități de afaceri de elită din întreaga lume, printre care IE, ESADE (Spania), Frankfurt School of Finance & Management (Germania) sau Carlson School of Management (USA).

„WU Executive Academy pune un accent deosebit pe sprijinirea candidaților cu potențial, antreprenori sau manageri din zona corporatistă, să își atingă obiectivele educaționale și de carieră, mai ales în această perioadă de criză. Bursele sunt adresate tuturor aplicanților care își vor achita programul din fonduri proprii și care pot dovedi prin documentele depuse și în timpul interviului că vor aduce un plus de valoare în timpul programului”, afirmă Adriana Georgescu, Program Manager al WU Executive MBA Bucharest.

În ultimii doi ani, EMBA Bucharest a înregistrat recorduri consecutive de participanți, cu un total 33 de manageri şi antreprenori înscrişi în cadrul programului. În ceea ce privește profilul studenților, media de vârstă a acestora a crescut de la 36 la 38 de ani, iar experienţa managerială de la 7 la 9 ani. Industriile predominante sunt IT şi telecomunicaţii, energie, transporturi și construcții/inginerie.

„Studenții programului nostru de Executive MBA dobândesc un nivel complex de cunoștințe de management, într-un mod axat pe practică, pe baza celor mai recente cercetări și a expertizei profesorilor de renume din Europa și SUA. Abordarea noastră le oferă toate instrumentele necesare pentru a gestiona cu succes noile provocări din mediul de afaceri global, cum ar fi transformarea digitală sau perturbările lanțului de aprovizionare. Sperăm să ne menținem în continuare trendul de creștere al numărului de participanți, de care ne-am bucurat în ultimii ani”, adaugă Prof. Phillip C. Nell, Director Academic, Executive MBA Bucharest.

WU Executive Academy este o instituție recunoscută internațional pentru calitatea programelor sale de educație executivă. În ediția din 2021 a clasamentului Financial Times (FT) Executive MBA (EMBA), WU Global Executive MBA a ocupat locul 34 din cele 100 de programe luate în considerare. Astfel, acesta s-a clasat pentru a patra oară în top 50 al celor mai bune EMBA-uri și, după 2020, pentru a doua oară consecutiv în top 35. Programul a obținut rezultate deosebite la trei categorii care prezintă un interes special pentru viitorii studenți: salariul anual (219.000 USD), experiența internațională de studiu (locul 10) și experiența profesională (locul 11).

Înscrierile pentru burse se desfășoară până la data de 30 iunie 2022. Informații complete sunt disponibile pe site-ul WU Executive Academy.