​Elon Musk a criticat consiliul de administraţie al Twitter, luni, după ce compania social media a adoptat un plan cunoscut sub numele de „pilula otrăvită” pentru a se proteja de oferta sa de preluare, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Elon MuskFoto: Captura YouTube

„Salariiile din consiliul de administraţie ar fi zero, dacă oferta mea ar reuşi, deci aş economisi pe loc aproximativ 3 milioane de dolari pe an”, a scris Musk pe Twitter, ca răspuns la postarea unui utilizator care critica consiliul.

Musk, un „absolutist al libertăţii de exprimare” care a criticat politicile Twitter și ale altor companii Big Tech, nu a oferit mai multe detalii legate de această postare.

Continuându-şi tirada împotriva companiei, Musk a lansat joi un sondaj în care i-a întrebat pe cei 80 de milioane de urmăritori ai săi dacă „preluarea Twitter la preţul de 54,20 dolari pe acţiuni ar trebui să fie la latitudinea acţionarilor, nu a consiliului de administraţie”, la care o mare majoritate a răspuns „Da”.

Mai târziu, directorul general al Tesla a postat pe Twitter „Love Me Tender”, o melodie a lui Elvis Presley, după ce Twitter a optat pentru un plan de a vinde acţiuni cu reducere pentru a preveni orice încercare a acţionarilor de a acumula o participaţie de peste 15%.

Elon Musk, susținut de co-fondatorul Twitter

Musk deţine în prezent un pachet de 9,1% din acţiunile Twitter. Între timp, într-o serie de răspunsuri la tweet, co-fondatorul şi fostul CEO Jack Dorsey a criticat sâmbătă consiliul de administraţie al Twitter, spunând că „a fost în mod constant disfuncţia companiei”.

Dorsey a demisionat din funcția de CEO al Twitter în luna noiembrie a anului trecut pentru a se concentra pe Square, compania sa de plăți digitale.

Preţul acţiunilor Twitter a crescut cu aproximativ 15% de când Musk şi-a dezvăluit participaţia la companie, pe 4 aprilie.

Între timp, Twitter a fost informat şi de Thoma Bravo, o firmă cu capital privat axată pe tehnologie, care deţinea peste 103 miliarde de dolari în active sub administrare la sfârşitul lunii decembrie, că explorează posibilitatea de a pune la punct o ofertă de preluare a companiei de social media.

Pe același subiect: