CEO-ul Tesla Elon Musk le-a cerut angajaților companiei auto să se întoarcă la birouri sau să își dea demisia, potrivit unui document intern care a început să fie circulat pe platformele social media, relatează Reuters.

Elon MuskFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

„Oricine dorește să lucreze de la distanță trebuie să fie la birou pentru minim (și chiar mă refer la minim) 40 de ore pe săptămână sau să plece de la Tesla”, afirmă documentul.

Agenția Reuters afirmă că nu a putut confirma autenticitatea sa iar Tesla nu a dorit să ofere comentarii privind informația.

Musk a răspuns însă pe Twitter unei postări despre știre, afirmând că angajații care nu vor să se întoarcă la birou „ar trebui să se prefacă că lucrează altundeva”.

Elon Musk nu este fan al muncii de la distanță

Documentul intern al Tesla obținut de internauți afirmă de asemenea că Elon Musk „va revizui și aproba” cazurile în care angajații au motive legitime să nu poată întruni numărul minim de ore impus.

Tesla este ultima dintr-o serie de companii importante care le impun angajaților să se întoarcă la birouri după pandemia de COVID-19 însă unii mari angajatori au îmbrățișat munca de la distanță pe termen nedefinit sau un sistem hibrid.

Google, de exemplu, mizează că interacțiunile față în față dintre angajații săi sunt cea mai bună soluție după ce le-a impus acestora în vara anului trecut să se vaccineze anti-Covid pentru a-și păstra locul de muncă.

Pe de altă parte Twitter a anunțat în luna martie prin vocea CEO-ului Parag Agrawal că își va redeschide birourile dar că angajații vor putea în continuare să lucreze de acasă dacă doresc acest lucru.

Agrawal a confirmat practic anunțul făcut de Twitter în mai 2020, în plină pandemie, că angajații săi vor putea rămâne să lucreze de acasă „pentru totdeauna”.

Rămâne de văzut dacă Musk va impune o schimbare a acestei politici la Twitter în cazul în care negocierile pentru cumpărarea platformei social media sunt finalizate cu succes.