Fitch Ratings a revizuit perspectiva („outlook”) Aragvi Holding International Limited (Trans-Oil) de la Stabilă la Pozitivă. Rating-ul de default al emitentului (IDR) a fost confirmat la „B”. Aceasta este considerată a fi o realizare impresionantă, având în vedere contextul regional și geopolitic actual în care Grupul își desfășoară activitatea.

Fitch revizuiește perspectiva Trans-Oil la pozitivFoto: freepik.com

Îmbunătațirea perspectivei se datoreaza creșterii veniturilor, operațiunilor extinse și continuării diversificării afacerii ca urmare a extinderii segmentului de Originare și Marketing în țări noi, cum ar fi Argentina și Germania, astfel ca achizițiile din afară (alte țări decât Republica Moldova) au ajuns să reprezinte 86% din total vânzări la nivel de Grup în cursul exercițiului financiar 2021 (care s-a încheiat la sfârșitul lui iunie 2021).

Creșterea veniturilor, operațiunile extinse și diversificarea afacerii sunt susținute și de achiziția de active în Serbia. Acest lucru, împreună cu o structură conservatoare al capitalului și un management al riscului, indică un profil de credit îmbunătațit.

Grupul Trans-Oil este prezent în România prin fabrica de producție ulei vegetal din Țândărei, achiziționata în 2019, iar începând cu toamna anului 2020 Grupul și-a extins activitatea intrând pe piața românească de trading și export de cereale.