Colgate-Palmolive isi va inchide fabrica de la Brasov, productia urmand a fi transferata la fabricile companiei din Polonia, potrivit unui comunicat al producatorului de produse cosmetice. Anuntul Colgate-Palmolive survine intr-o perioada in care mai multe mari grupuri internationale, printre care Nokia si Ford, si-au deschis sau si-au anuntat intentia de a isi deschide fabrici in tara noastra.

Potrivit reprezentantilor producatorului de produse cosmetice, inchiderea fabricii de la Brasov face parte din programul de reorganizare al activitatii grupului ce are ca scop eficientizarea si intarirea operatiunilor companiei.

”Compania si-a asigurat angajatii din Brasov ca intentia de a inchide fabrica din Brasov nu este rezultatul contributiei angajatilor din Brasov si a performantelor acestei fabrici”, se mai arata in comunicat.

Angajatii fabricii de la Brasov au fost asigurati ca vor beneficia de asistenta din partea companiei.

Potrivit Mediafax, programul de restructurare al companiei americane vizeaza si fabricile din Anzio - Italia, Gebze - Turcia si Salford - Marea Britanie.

In Romania, Colgate-Palmolive va disponibiliza 45 de angajati, in timp ce in celelalte tari numarul disponibilizatilor va fi de cateva sute.

Compania finlandeza Nokia a anuntat anul trecut ca isi va deschide o fabrica de productie in Romania. La inceputul acestui an, producatorul de telefoane mobile a anuntat inchiderea fabricii de la Bochum, Germania, si relocarea acesteia in Romania.

Inchiderea uzinei din Bochum va afecta aproximativ 2.300 de angajati ai Nokia.

Investitia Nokia de la Cluj a fost boicotata de politicienii germani care au incearca sa impiedice mutarea fabricii de la Bochum.