Google refuză să găzduiască rețeaua de socializare a lui Donald Trump, Truth Social, în magazinul său de aplicații Google Play, deoarece conținutul său nu este suficient de moderat, potrivit gigantului tehnologic, citat de AFP.

Donald Trump si Truth SocialFoto: Adrien Fillon / AFP / Profimedia

Într-un comunicat transmis miercuri către AFP, filiala Alphabet a explicat că a semnalat la 19 august "mai multe încălcări" ale regulilor Google pe platformă către Truth Social.

Google a declarat că "a indicat din nou că existența unor sisteme eficiente de moderare a conținutului generat de utilizatori este o condiție (necesară) pentru ca o aplicație să fie încărcată în Google Play.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Google, Truth Social a răspuns la scrisoare explicând că "lucrează la aceste probleme".

Spre deosebire de iOS de pe iPhone, sistemul de operare Android de la Google pentru smartphone-uri permite unui utilizator să descarce o aplicație prin alte canale decât magazinul de aplicații Google Play.

Cu toate acestea, platforma este în continuare metoda preferată de majoritatea posesorilor de telefoane Android, care reprezintă aproximativ trei sferturi din populația mondială de smartphone-uri.

Lansat la sfârșitul lunii februarie, Truth Social se dorește a fi o alternativă la marile rețele de socializare, în special Twitter, de pe care Donald Trump a fost suspendat de la începutul lunii ianuarie 2021, având ca leitmotiv libertatea de exprimare și o moderare minimă a conținutului.

Refuzul Google vine în contextul în care Fox Business Network a raportat că Truth Social a încetat să mai plătească găzduirea platformei sale, RightForge, în urmă cu câteva luni.

"Truth Social este solidă din punct de vedere financiar, după cum o demonstrează capacitatea sa de a obține recent 15 milioane de dolari printr-o finanțare punte", a precizat compania într-un document publicat miercuri pe site-ul Comisiei americane pentru valori mobiliare și burse.

De asemenea, compania mamă a Truth Social, Trump Media and Technology Group (TMTG), a întârziat să finalizeze fuziunea cu un vehicul listat la bursă, Digital World Acquisition Corp (DWAC), care ar trebui să îi furnizeze noi fonduri.

Fostul președinte Donald Trump a declarat că acuzațiile potrivit cărora platforma sa se află într-o situație precară sunt "bârfe" și că el a răspândit "în mod deliberat" informații "false".

DWAC este investigată de autoritățile federale americane, care au prezentat probe unui mare juriu în vederea unui eventual proces penal. Compania este, de asemenea, investigată de autoritatea americană de reglementare a valorilor mobiliare, SEC.