Wizz Air, cea mai mare companie aeriană care operează acum în România, anunță o extindere majoră a operațiunilor sale, într-un context în care Blue Air, unul dintre concurenții locali pe piața low-cost se află într-o criză majoră. Cinci aeronave adăugate la baza din București și creșteri operaționale la Bacău, Cluj-Napoca, Iași și Sibiu, oferind 13,8 milioane de locuri și aproximativ 200 de rute pentru pasagerii din România, anunță acum Wizz Air.

Avion Wizz AirFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Wizz Air a anunțat miercuri o extindere semnificativă în România, adăugând cinci aeronave la baza sa din București (creștere la 17 aeronave), precum și creșterea capacității la Bacău, Cluj-Napoca, Iași și Sibiu. Au fost încărcate locuri suplimentare pentru zboruri încă de vineri, 9 septembrie, iar Wizz Air va aduce prima dintre cele cinci noi aeronave Airbus A321 care se alătură flotei românești începând cu 4 octombrie.

„Acest lucru le va oferi românilor mai multe alegeri și mai multe opțiuni de a rezerva cu încredere călătorii cu Wizz Air”, anunță compania.

Ca parte a acestei creșteri, compania aeriană a anunțat și introducerea a trei rute noi de la București către Atena, Praga și Larnaca și frecvențe crescute pe 30 de rute existente, inclusiv către destinații cheie precum Londra, Roma, Milano, Barcelona, Paris, Bruxelles-Charleroi, Dortmund, Eindhoven, Madrid și Tel Aviv. În total, Wizz Air va adăuga 2,6 milioane de locuri suplimentare pieței din România.

„Odată cu creșterile din București și noile rute adăugate rețelei românești, Wizz Air este acum cea mai mare companie aeriană care operează din București, precum și din Cluj-Napoca, Bacău, Iași, Sibiu, Craiova, Suceava și Timișoara, reiterându-și angajamentul de a oferi destinații populare și tarife ultra-reduse cât mai multor pasageri români, în cel mai sustenabil mod”, mai notează compania într-un comunicat de presă.

În plus, Wizz Air a anunțat și tarife speciale pentru clienții Blue Air. Pasagerii Blue Air afectați pot rezerva acum zboruri Wizz Air de la 49,99 EUR folosind codul rezervării Blue Air.

Criza Blue Air și suspendarea zborurilor operatorului român low-cost

Compania Blue Air a anunţat marţi sistarea tururor zborurilor programate să decoleze de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022, după ce Administraţia pentru Fondul de Mediu a dispus blocarea conturilor sale, din cauza unor datorii de peste 28 de milioane de lei, reprezentând valoarea a 54.230 de certificate de emisii de gaze cu efect de seră aferente emisiilor de dioxid de carbon generate în anul 2021.

Miercuri, 29 de curse Blue Air care ar fi urmat să decoleze de pe Aeroportul ”Henri Coandă” au fost anulate.

Guvernul a alocat miercuri 5 milioane de lei companiei TAROM pentru a trimite aeronave să aducă acasă românii afectaţi de decizia companiei Blue Air de a opri zborurile până luni. Ulterior, Guvernul se va îndrepta împotriva acestei companii, pentru a recupera suma de bani, dar şi celelalte restanţe pentru care Administraţia Fondului de Mediu a pus poprire pe conturi.

Urmărește aici LIVE informații despre criza Blue Air și suspendarea zborurilor operatorului aerian