Twitter a confirmat marți că a primit o scrisoare din partea lui Elon Musk, care vrea în sfârșit să cumpere rețeaua de socializare la prețul convenit în aprilie, 54,20 dolari pe acțiune, cu două săptămâni înainte de procesul așteptat între cele două părți în legătură cu achiziția problematică, scrie AFP.

Elon MuskFoto: Patrick Pleul / AFP / Profimedia Images

"Am primit scrisoarea (...). Intenția companiei este de a încheia această tranzacție" la prețul stabilit, a scris pe Twitter grupul din San Francisco, după ce știrea despre această întorsătură a fost dezvăluită de Bloomberg cu câteva ore mai devreme.

Acțiunile Twitter au fost suspendate marți la Bursa din New York "în așteptarea unor informații", după un raport al Bloomberg privind o posibilă nouă ofertă de preluare a rețelei de socializare de către Elon Musk, la prețul convenit inițial în aprilie, scrie AFP.

Acțiunile au fost suspendate pentru prima dată timp de cinci minute, iar prețul acțiunilor a crescut cu până la 18% înainte de a fi oprite din nou.

Scandalul Elon Musk-Twitter pe scurt

Elon Musk își anunțase în aprilie intenția de a prelua rețeaua de socializare, dar în cele din urmă a declarat la începutul lunii iulie că reziliază acordul pe motiv că, potrivit lui, compania din San Francisco a mințit în legătură cu proporția de conturi automate și spam pe platforma sa.

Twitter a intentat un proces pe 12 iulie la un tribunal din Delaware pentru a-l forța pe cel mai bogat om din lume să își respecte angajamentul, luat la sfârșitul lunii aprilie, de a-l achiziționa pentru 44 de miliarde de dolari.

Judecătorul care supraveghează bătălia juridică dintre Twitter și Elon Musk a stabilit data de 17 octombrie ca dată de începere a procesului care îl va obliga pe antreprenor să cumpere sau nu rețeaua de socializare, potrivit AFP.

Platforma a cerut o procedură accelerată începând din septembrie, pentru a nu prelungi perioada de incertitudine care paralizează parțial compania, în timp ce avocații lui Musk doreau ca ostilitățile să înceapă în instanță abia anul viitor. (foto: Dreamstime)

  • știrea se actualizează