Rețeaua de socializare a lui Donald Trump, Truth Social, poate fi descărcată de miercuri pe Google Play Store, după ce gigantul internetului a refuzat să o permită în această vară, spunând că platforma fostului președinte american nu are o moderare suficientă a conținutului, scrie AFP.

Donald Trump si Truth SocialFoto: Adrien Fillon / AFP / Profimedia

Google a declarat pentru AFP că Truth Social a acceptat în cele din urmă să aplice propriile reguli privind eliminarea incitării la violență și s-a angajat să facă acest lucru în viitor.

Spre deosebire de iOS de pe iPhone, sistemul de operare Android de la Google pentru smartphone-uri permite unui utilizator să descarce o aplicație prin alte canale decât magazinul de aplicații Google Play.

Cu toate acestea, platforma este în continuare metoda preferată de majoritatea posesorilor de telefoane Android, care reprezintă aproximativ trei sferturi din populația mondială de smartphone-uri.

Fox Business Network raportase anterior că Truth Social a încetat să mai plătească găzduirea platformei sale, RightForge, în urmă cu câteva luni.

"Truth Social este solidă din punct de vedere financiar, după cum o demonstrează capacitatea sa de a obține recent 15 milioane de dolari printr-o finanțare punte", a replicat compania într-un document publicat la sfarșitul lunii august pe site-ul Comisiei americane pentru valori mobiliare și burse.

Lansat la sfârșitul lunii februarie, Truth Social se dorește a fi o alternativă la marile rețele de socializare, în special Twitter, de pe care Donald Trump a fost suspendat de la începutul lunii ianuarie 2021, având ca leitmotiv libertatea de exprimare și o moderare minimă a conținutului.