Elon Musk a declarat luni că va fi directorul executiv al Twitter, compania de social media pe care a achiziționat-o recent pentru 44 de miliarde de dolari, potrivit Reuters.

Elon MuskFoto: Carina Johansen / AFP / Profimedia

Decizia vine după ce Musk, care conduce și Tesla și SpaceX, l-a concediat săptămâna trecută pe directorul general al Twitter, Parag Agrawal, și alți oficiali de top ai companiei.

Musk își schimbase, de asemenea, biografia de pe Twitter în "Chief Twit", într-un semn care face aluzie la această mutare.

Săptămâna trecută, preluarea de către Musk a companiei de social media pentru 44 de miliarde de dolari a încheiat o saga care a durat luni de zile.

Abonamente mai scumpe

Elon Musk plănuiește concedieri importante în rândul celor 7.500 de angajați ai Twitter și mai are un plan de a crește veniturile: introducerea unui abonament lunar de 20 de dolari pentru cei care vor mult râvnita bifă albastră de verificare a identității în rețea, scriu surse citate de The Verge.

Twitter are în prezent un serviciu pe bază de abonament, Twitter Blue, la 4,99 dolari/lună, userii care plătesc având mai multe opțiuni de personalizare. Este gratuită în prezent obținerea verificării identității pe Twitter, adică acea bifă albastră de lângă numele profilului care arată că identitatea a fost verificată și că acel om este exact cine spune că este și deci nu ai de a face cu un profil fals.

Procedura de verificare a identității nu este simplă, dar este gratuită în prezent.

Ei bine, dat fiind că Twitter a avut pierderi în opt dintre ultimii ani fiscali, Musk caută surse de venit și una va fi legată de abonamentele Twitter Blue care ar putea ajunge să coste 19,99 dolari/lună pentru cei care vor să obțină și bifa albastră de verificare a identității.

Sursele spun că noua conducere a pus la treaba o echipă de angajați care trebuie să dezvolte până pe 7 noiembrie această opțiune de abonament care ar face ca obținerea verificării să nu mai fie gratuită. Sursele spun că Elon Musk a amenințat că angajații vor fi concediați dacă nu respectă termenul.