Elon Musk, noul CEO al Twitter, a criticat procesul de verificare a conturilor folosit de platforma social media, comparându-l cu un sistem de „lorzi și țărani” și sugerând din nou că va introduce un abonament lunar cu plată.

Elon MuskFoto: Hannibal Hanschke / AFP / Profimedia Images

„Sistemul actual de lorzi și țărani pentru cine are sau nu o bifă albastră este o porcărie. Putere oamenilor! Albastru pentru 8 dolari pe lună”, a scris el într-o nouă postare pe rețeaua de socializare asupra căreia a preluat controlul joia trecută după o dispută care a durat luni de zile și în care ambele părți s-au dat în judecată.

Într-o postare ulterioară el a afirmat că „prețul va fi ajustat pentru fiecare țară proporțional cu paritatea puterii de cumpărare”.

„Veți primi de asemenea: prioritate la răspunsuri, menționări și căutări - care sunt esențiale pentru a înfrânge spam-ul/înșelătoriile -, abilitatea de a posta înregistrări video și audio lungi, jumătate din reclamele afișate”, a mai precizat el.

Așa-zișii boți, conturi false care postează conținut spam, au fost în centrul disputei dintre Musk și Twitter, miliardarul acuzând compania că nu îi oferă informațiile reale privind numărul acestora din cel total al utilizatorilor Twitter.

Cum s-a târguit Elon Musk cu Stephen King pe Twitter

Noul preț de 8 dolari vehiculat de Musk pentru abonamentul conturilor verificate ale Twitter a venit după ce scriitorul Stephen King, un utilizator prolific al Twitter, a criticat în termeni duri planul lui Musk de a introduce o astfel de formă de plată, o informație vehiculată inițial pe surse.

„20 de dolari pe lună să îmi păstrez bifa albastră? La dracu' cu asta, ei ar trebui să mă plătească pe mine. Dacă se introduce asta am dispărut ca Enron”, a scris el cu referire la compania americană de energie care a dat faliment în 2001 din cauza datoriilor uriașe și activelor „toxice”.

„Trebuie să plătim facturile cumva! Twitter nu se poate baza în întregime pe publicitate. Ce zici de 8 dolari?”, i-a răspuns cel mai bogat om al planetei unuia dintre cei mai cunoscuți scriitori contemporani.

Anunțul că Musk a cumpărat în cele din urmă Twitter a declanșat un exod al celebrităților americane de stânga de pe platformă, miliardarul anunțând de asemenea că va ocupa și funcția de CEO al companiei.

Una dintre primele măsuri luate de Elon Musk la noua companie din portofoliul său a fost să îi concedieze pe CEO-ul Parag Agrawal, directorul financiar Ned Segal și directorul departamentului juridic al Twitter.