Presedintele AVAS, Teodor Atanasiu a declarat, duminica, la Alba Iulia, ca toate conditiile pentru intrarea in vigoare a contractului de privatizare a societatii Automobile Craiova sunt in ultima faza. El a anuntat ca, pe 21 martie, Ford ar putea intra ca actionar in compania romaneasca, prin preluarea pachetului majoritar de actiuni detinut de statul roman. Atanasiu a mai precizat - potrivit Romania Actualitati - ca venirea companiei Ford in Romania a atras mai multi investitori din domeniul industriei automobilelor, iar doua firme puternice din lume se pregatesc sa deschida filiale in tara noastra.

El a refuzat, insa, sa spuna numele acestor companii, dar a afirmat ca, foarte probabil, in vara acestui an, investitorii vor veni sa se prezinte in Romania si sa isi declare intentiile. "Este o goana dupa spatii de productie sau dupa terenuri amplasate care sa aiba acces la utilitati si care sa fie amplasate in localitati in care exista o forta de munca cu calificare corespunzatoare. Cred ca dezvoltarea industriei auto in Romania va cunoaste un ritm foarte accelerat pentru urmatoarea perioada de timp", a adaugat Teodor Atanasiu, la conferinta de presa.

Comisia de privatizare a Automobile Craiova a fost mandata, miercuri, de Guvern, sa prelungeasca cu o saptamana (pana pe 21 martie) valabilitatea ofertei de vanzare, necesara pentru finalizarea tranzactiei cu grupul american Ford.

UPDATE: Presedintele Traian Băsescu a semnat, duminica, decretul pentru promulgarea Legii de privatizare a Automobile-Craiova SA, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.