Primul mesaj trimis de Elon Musk, noul CEO și proprietar al Twitter, tuturor angajaților companiei social media a fost un email trimis la ora 02:39 noaptea, relatează Business Insider.

Elon MuskFoto: Hannibal Hanschke / AFP / Profimedia Images

„Îmi pare rău că acesta este primul email către toată compania, dar nu e nicio cale de a îndulci mesajul.

Sincer să fiu, peisajul economic care ne stă în față este sumbru, mai ales pentru o companie ca a noastră care este atât de dependentă de publicitate într-un mediu economic provocator. Mai mult, 70% din publicitatea noastre este de brand, nu performanțe specifice, ceea ce ne face dublu vulnerabili!”, a scris el în emailul obținut de jurnaliștii de la Bloomberg.

Miliardarul sud-african, care a preluat oficialul controlul asupra Twitter la sfârșitul lunii octombrie, i-a anunțat pe angajați în email că munca de la distanță va fi eliminată complet și că trebuie să se afle la birou timp de 40 de ore pe săptămână.

Musk a implementat aceeași politică și la Tesla în luna iunie a acestui an cu un ultimatum dat angajaților producătorului de mașini electrice: întoarceți-vă la birouri sau plecați.

„Oricine dorește să lucreze de la distanță trebuie să fie la birou pentru minim (și chiar mă refer la minim) 40 de ore pe săptămână sau să plece de la Tesla”, afirma el într-un document intern trimis angajaților.

Musk a tăiat din zilele liber la Twitter, scuze din partea lui Jack Dorsey

În noul email primit de angajații Twitter, el a precizat că, la fel ca și în cazul Tesla, orice derogare de la regula muncitului la birou trebuie aprobată de el personal.

„Drumul care ne stă în față este dificil și va necesita muncă intensă pentru a reuși”, a subliniat el.

Vestea vine după ce angajații Twitter au observat la doar câteva zile de la preluarea companiei de către Musk că „zilele de odihnă”, un program implementat de cofondatorul Twitter Jack Dorsey, au fost înlăturate din programele lor de lucru.

Dorsey, care și-a dat demisia din funcția de CEO al Twitter în luna noiembrie a anului trecut pentru a se dedica unei alte companii a sa, și-a cerut scuze duminică față de angajații pe care Musk plănuiește să îi dea afară.

„Sunt responsabil de faptul că toată lumea se află în această situaţie: am crescut compania prea repede. Îmi cer scuze pentru asta”, a scris Dorsey pe Twitter.

„Oamenii de la Twitter, din trecut şi din prezent, sunt puternici şi rezistenţi. Întotdeauna vor găsi o cale, indiferent cât de dificil este momentul. Îmi dau seama că mulţi sunt supăraţi pe mine”, a adăugat antreprenorul american.

Elon Musk este acum CEO-ul a trei companii

Imediat după ce a preluat controlul asupra Twitter, Musk i-a concediat pe cel care i-a luat locul lui Dorsey în funcția de CEO, Parag Agrawal, pe directorul financiar al companiei și pe cel responsabil de problemele juridice.

Musk i-a acuzat pe aceștia că au fost în spatele refuzului Twitter de a-i oferi datele despre numărul de conturi false, așa-zișii „boți”, de pe platforma social media, pretextul pe care l-a invocat când a suspendat procesul de cumpărare a companiei în luna mai.

La doar câteva zile după concedierea lui Agrawal Musk a anunțat că va ocupa el însuși funcția de CEO al Twitter, poziție pe care o ocupă și la Tesla și SpaceX.

Neuralink, compania sa de cercetări în domeniul neuroștiințelor, este însă condusă de Jared Birchall, unul dintre oamenii de încredere ai miliardarului.

Te-ar putea interesa și: