​Grupul DENT ESTET, parte a Sistemului Medical MedLife, anunță deschiderea unei noi clinici stomatologice la Arad, alături de MedLife Genesys. Parteneriatul reprezintă o premieră în strategia de extindere la nivel național a liderului pieței de medicină dentară din România, DENT ESTET, care deține pachetul majoritar, de 51%.

DENT ESTET AradFoto: MedLife

DENT ESTET ajunge, astfel, la un portofoliu de 17 clinici stomatologice în 9 mari orașe din țară: București (7), Timișoara (2), Sibiu (2), Brașov, Cluj-Napoca, Oradea, Ploiești, Craiova și Arad.

Stomatologie digitală integrată în clinica DENT ESTET din Arad

În cele șapte unit-uri dentare de tehnologie avansată din noua clinică, pacienții vor avea acces la servicii de stomatologie digitală integrată, echipamente high-end dezvoltate la nivel mondial, centru de radiologie digitala care include un CBCT de la KaVo OP 3D™, precum și tratamente personalizate oferite de o echipă multidisciplinară formată din 10 medici stomatologi, la același standard de performanță atins în toate cele 17 clinici din țară.

„Aradul se transformă deja într-unul dintre cele mai puternice hub-uri regionale de sănătate, astfel că parteneriatul cu Medlife Genesys a venit firesc, ținând cont de planurile noastre de extindere la nivel național. Considerăm că românii trebuie să se bucure de medicină dentară integrată, iar noua clinică oferă pacienților toate serviciile de care au nevoie pentru o bună sănătate orală, o condiție esențială pentru sănătatea întregului organism. Împreună cu partenerii noștri ne-am propus să transformăm modul în care este privită vizita la medicul stomatolog. Vrem să le oferim locuitorilor din Arad, dar și din zonele învecinate, o experiență unică în călătoria lor de a avea un zâmbet sănătos și estetic. La DENT ESTET, sănătatea pacientului este abordată multidisciplinar, soluțiile de diagnostic și tratament fiind personalizate pentru maximizarea rezultatelor.” a declarat dr. Oana Taban, CEO și fondator DENT ESTET.

Proiectul amenajării noii clinici a fost încredințat tinerei arhitecte Ada Tache, colaborator permanent al grupului DENT ESTET. Printre experiențele sale relevante menționăm o importantă colaborare cu renumitul arhitect și designer industrial Karim Rashid, alături de care a realizat conceptul arhitectural al laboratorului din cadrul Facultății de Medicină Dentară din Târgu Mureș, un proiect unic în portofoliul educațional al facultăților de medicină dentară din România, inaugurat în 2021.

Sănătatea dentară a pacienților și digitalizarea, priorități pentru DENT ESTET de aproape 24 de ani

Peste 70% dintre români suferă de afecțiuni stomatologice netratate, deși majoritatea acestora pot fi prevenite într-un stadiu incipient, printr-o igienă orală corespunzătoare și vizite periodice la medicul stomatolog. Rezolvarea problemelor complexe de implantologie, estetică dentară și ortodonție reprezintă o preocupare pentru pacienții români în ultimii ani. Din acest motiv, DENT ESTET investește constant în echipamente de ultimă generație și în stabilitatea echipei medicale, prin selectarea atentă a medicilor și formarea continuă a acestora, prin cultura de sharing și mentorat, pentru ca pacienții se primească un diagnostic corect și imediat, tratamente dentare eficiente, într-un mediu confortabil și sigur.

Un studiu realizat de Reveal Marketing Research asupra comportamentului românilor cu venituri peste medie din zonele urbane ale țării, arată că deși preocuparea pentru sănătatea orală este ridicată, conform răspunsurilor a 88% dintre respondenți, doar 55% declară nivelul sănătății lor orale este la nivel optim. Pentru a acoperi acest decalaj, DENT ESTET Arad va răspunde nevoii arădenilor pentru servicii stomatologice complexe, cum sunt reabilitările orale în doar 24 de ore cu implanturi dentare premium și planuri eficiente pentru tratarea bolii parodontale. De asemenea, există în prezent un interes crescut în rândul populației pentru tratamentele de ortodonție și estetică dentară premium.

“Ne bucurăm că vom face echipă cu liderul în medicină dentară din România, care a transformat modul în care se practică stomatologia în țara noastră. Este un parteneriat strategic bazat pe misiunea noastră comună de a pune nevoile pacienților, dar și ale medicilor în centrul atenției. Alături de sistemul medical MedLife, sunt sigur că vom dezvolta un sistem medical performant în această regiune, așa cum este MedLife la nivelul țării.”, a declarat Adrian Jivan, fondator şi manager al MedLife Genesys Arad.

Printre tehnologiile avansate disponibile în clinica din Arad se numără: laserul WaterLase®, una dintre cele mai avansate tehnologii stomatologice laser disponibile la nivel mondial; laserul stomatologic EPIC BIOLASE, o inovație în stomatologia digitală, care contribuie la tratamente sigure și precise, dar mai ales crește confortul pacientului, reducând semnificativ senzația de durere, dar și numărul de vizite la cabinetul stomatologic; Lampa de Oral Cancer Screening ORAL ID, care poate depista cancerul oral în mai puțin de 2 minute; scannerul intra-oral 3Shape Trios Real Color, care reduce timpul de tratament; tomografia computerizată CBCT de la KaVo OP 3D™, cea mai înaltă tehnologie digitală, cu acuratețe maximă în diagnosticarea unei afecțiuni maxilo-faciale; microscopul electronic Leica, folosit în tratamentele endodontice pentru salvarea dintelui, dar și în tratamentul cariilor pentru un maxim de precizie și control.

DENT ESTET își continuă strategia de extindere la nivel național

DENT ESTET a reconfirmat și în anul 2021 poziția de lider pe piața de medicină dentară din România, înregistrând o cifră de afaceri de 107,6 milioane lei, în creștere cu 60% față de 2020.

Aceste rezultate certifică gradul de dezvoltare și performanțele financiare atinse de grupul de clinici stomatologice în ultimii cinci ani, după ce, în 2016, s-au pus bazele unui parteneriat solid cu MedLife, cel mai mare operator privat de sănătate din România.

DENT ESTET își va continua strategia de extindere la nivel național, pentru că unul dintre obiectivele asumate este asigurarea accesului cât mai multor români, din toate regiunile țării, la servicii de excelență, dar și oferirea unei experiențe unice în cabinetul stomatologic.