Retailerul internaţional de modă Primark a deschis joi primul magazin din România în centrul comercial ParkLake din Bucureşti. Compania vrea să deschidă încă un magazin, anul viitor, în AFI Cotroceni. Grupul vrea să ajungă la 530 de magazine în întreaga lume, până la sfârşitul anului 2026.

Magazin PrimarkFoto: Murdock2013, Dreamstime.com

Inaugurarea marchează un reper important pentru Primark cu intrarea retailerului pe cea de-a 15-a piaţă, o continuare a planurilor sale ambiţioase de extindere în Europa Centrală şi de Est, unde România se va alătura altor pieţe-cheie din Polonia, Republica Cehă şi Slovenia.

Primark a anunţat şi un al doilea magazin în Bucureşti, în mall AFI Cotroceni, care urmează să se deschidă anul viitor.

Primark a lansat și site-ul pe care sunt afișate produsele pe care le vinde în magazinul fizic aflat lângă Pașapoarte în mall Parklake.

Noul magazin va crea 290 de locuri de muncă pentru economia locală din Bucureşti, iar o serie de locuri de muncă cu jumătate sau normă întreagă sunt încă disponibile, inclusiv posturi de asistent retail la Primark, dar şi posturi de conducere, a anunțat retailerul de fashion.

Noul magazin Primark din ParkLake Bucureşti se întinde pe o suprafaţă de 3.700 mp împărţită pe două etaje.

Primark se va extinde

Retailerul s-a angajat să producă 100% din gama de îmbrăcăminte din materiale reciclate sau provenite din surse mai sustenabile până în 2030.

Primark continuă să se extindă pe pieţe noi şi existente cu obiectivul de ajunge la un număr de 530 de magazine până la sfârşitul anului 2026, inclusiv pe viitoarea nouă piaţă în Slovacia.

Europa Centrală şi de Est este o piaţă de creştere importantă pentru Primark. În prezent, retailerul are un magazin în Slovenia, două magazine în Cehia şi trei magazine în Polonia, cu planuri să deschidă încă trei magazine în Polonia până la sfârşitul anului 2023.

Planurile Primark includ şi lansarea retailerului pe cea de-a 16-a piaţă în 2023, în capitala slovacă Bratislava, amprenta totală din ECE ajungând astfel la 12 magazine pe cinci pieţe.

Primark este un retailer de modă internaţional cu peste 70.000 de angajaţi în 15 ţări din Europa şi SUA. Înfiinţat în Irlanda în 1969 sub denumirea Penneys, Primark îşi propune să ofere opţiuni convenabile pentru fiecare, de la produse de bază de bună calitate la stiluri unicat pentru femei, bărbaţi şi copii, la produse de frumuseţe, articole pentru casă şi accesorii. (surse news.ro, Agerpres)

(Sursă foto articol Dreamstime.com)