Comisia Europeana intentioneaza ca pana in iunie 2008 sa prezinte pachetul de reglementari pentru sustinerea IMM-urilor. Bruxelles-ul a prezentat cateva directii ale acesteia si a emis un chestionar care poate fi completat online de catre toti detinatorii sau actionarii de IMM-uri din UE. Reglementarile vizeaza o legislatie europeana comuna si simplificata pentru intreprinderile mici si mijlocii, precum si acces mai bun la achizitii publice sau la ajutoare de stat pentru inovatii.

Reglementarile europene, cunoscute sub numele de Small Business Act, vizeaza o legislatie comuna europeana, simplificata pentru IMM-uri - care are drept scop reducerea costurilor operatiunilor transforntaliere - dar si un acces mai bun al intreprinderilor mici si mijlocii la achizitii publice, dar si la ajutoare de stat, pentru inovatii.

Detinatorii sau actionarii de IMM-uri care vizeaza si piete ale tarilor terte (care nu sunt membre ale UE) ar trebui sa beneficieze de programe de sustinere a exporturilor, dar si de programe de training. Reducerea birocratiei este un alt obiectiv cuprins in Small Business Act.

La nivel european, reprezentatii organizatiilor IMM-urilor, au spus, potrivit Euractiv.com, ca nu este nevoie de alte reglementari care sa ramana pe hartie, ci de actiuni concrete.

Un prim pas pentru cei care vor sa se implice in dezbaterea europeana este sa completeze un chestionar online, care este disponibil pe site-ul Comisiei Europene pana in 31 martie 2008.