Camera Deputatilor a adoptat, marti o lege pentru aprobarea unei ordonante de urgenta a Guvernului care modifica prevederile referitoare la transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere. Potrivit legii, taxiurile isi vor castiga dreptul de a opera in aeroporturi prin licitatie, conditiile fiind stabilite de aceleasi autoritati aeroportuare in functie de anumite conditii tehnice, relateaza NewsIn. Singurul partid care a votat impotriva a fost PD-L.

Presedintele Comisiei pentru industrii, deputatul PSD Iulian Iancu, a afirmat ca prin adoptarea acestei legi se va sparge monopolul pe care unele firme de taxi le detin pe aeroporturi. El a explicat ca autoritatile fiecarui aeroport vor stabili o zona speciala pentru taxiuri, numarul de locuri urmand sa fie decis in functie de numarul de pasageri.

Tot autoritatile vor reglementa si un pret maxim pe cafre taximetristii vor avea voie sa il practice. Legea mai prevede prelungirea pana la 31 martie a termenului pana la care pot fi preschimbate autorizatiile de taximetrie.

Legea vine in contextul suspiciunilor create dupa ce, in ianuarie 2004 a avut loc licitatia prin o singura firma a castigat serviciile de taximetrie de pe Aeroportul „Henry Coanda” din Otopeni - Fly Taxi, in spatele careia ziaristii au aratat ca se ascundea liderul pesedist Miron Mitrea, scrie NewsIn.

Caietul de sarcini prevedea o serie de conditii in care se inscria Fly Taxi - minim 60 de autoturisme de aceeasi marca produse in 2003, portbagaj de peste 600 de litri, culoarea gri metalizat.