Miliardarul sud-african Elon Musk a amânat planurile de a renunța la conducerea Twitter, afirmând că va căuta o persoană care să preia funcția de CEO al companiei social media cândva înspre sfârșitul acestui an, relatează Business Insider.

Elon Musk și TwitterFoto: STR/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Musk a vorbit în cadrul unei intervenții prin apel video la evenimentul World Government Summit din Dubai despre planurile sale legate de rețeaua de socializare pe care a preluat-o oficial în octombrie anul trecut.

„Trebuie să stabilizez organizația și să mă asigur că este într-un loc sănătos din punct de vedere financiar, și că planurile privind produsul sunt formulate clar”, a spus el, citat de agenția Bloomberg.

„Nu știu, bănuiesc probabil că înspre sfârșitul acestui an ar fi o perioadă bună să găsesc pe cineva care să conducă compania. Cred că ea va fi într-o poziție stabilă la sfârșitul acestui an”, a mai declarat Elon Musk.

El a descris Twitter ca fiind „un fel de startup în marșarier”, adăugând că „aici este nevoie de muncă pentru a duce Twitter într-un fel de poziție stabilă și construi cu adevărat motorul de inginerie software”, potrivit Associated Press.

Ce a spus Elon Musk anul trecut despre renunțarea la funcția de CEO al Twitter

Pe 18 decembrie 2022 miliardarul sud-african a creat un sondaj pe pagina sa de Twitter, întrebându-și cei aproape 130 de milioane de urmăritori dacă ar trebui să renunțe la funcția de CEO al Twitter.

Musk anunțase pe 30 octombrie, la doar două zile după ce a finalizat achiziționarea platformei social media, că va ocupa și cea mai înaltă funcție din conducerea sa, după ce una dintre primele măsuri pe care le-a luat la Twitter a fost să îi concedieze pe Parag Agrawal, fostul CEO al companiei, pe CFO-ul (Chief Financial Officer) Ned Segal și pe șeful departamentului juridic și de politici al companiei, Vijaya Gadde.

Musk i-a acuzat anterior pe cei 3 că l-au indus în eroare pe el și pe investitorii Twitter cu privire la numărul de conturi false de pe platformă.

Peste 17 milioane de utilizatori ai platformei social media au votat la sondajul pe care Musk l-a creat în decembrie, 57,5% dintre respondenți optând ca acesta să plece din fruntea companiei. Rezultatul a venit după ce Musk a luat mai multe decizii controversate la Twitter, declanșând un exod al angajaților companiei, dar și în rândul unora dintre utilizatori.

După finalizarea sondajului miliardarul sud-african a dat asigurări că va respecta rezultatul acestuia, la fel ca în cazul unui alt sondaj făcut pe Twitter anul trecut cu privire la decizia de a vinde acțiuni ale Tesla.

„Voi demisiona din funcţia de CEO de îndată ce voi găsi pe cineva suficient de nebun pentru a accepta postul! După aceea, voi conduce doar echipele care se ocupă de software şi de servere", a anunțat Musk pe 21 decembrie.

Business Insider notează că nu este clar dacă acesta a început măcar să caute un înlocuitor.