Gigantul suedez de echipamente de telecomunicații Ericsson a anunțat vineri că va desființa 8.500 de locuri de muncă la nivel mondial, ca parte a unui plan de reducere a costurilor, în condițiile în care grupul se confruntă cu dificultăți financiare, potrivit AFP.

EricssonFoto: Dreamstime.com

Grupul, care avea 105.000 de angajați la nivel mondial în 2022, raportase rezultate dezamăgitoare pentru întregul an 2022, din cauza încetinirii cheltuielilor pentru 5G de către operatori, pe fondul încetinirii economiei mondiale și al inflației.

Potrivit Ericsson, majoritatea reducerilor de personal vor fi implementate în prima jumătate a anului 2023, iar restul reducerilor vor fi planificate pentru 2024.

„Vedem un potențial de simplificare și de eficientizare în cadrul companiei, în special în ceea ce privește costurile structurale”, a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a Ericsson, Jenny Hedelin.

„Din păcate, va trebui să luăm în considerare și forța de muncă. Credem că un total de 8.500 de locuri de muncă vor fi afectate”, a mai spus ea.

Aceste reduceri vin după ce la sfârșitul anului 2022 a fost anunțat un plan de economii de 820 de milioane de euro.

În 2022, grupul a înregistrat o scădere cu 39% a profitului său net, la 6,2 miliarde de coroane (aproximativ 561 milioane de euro). (Foto: Dreamstime)