DACHSER are sucursale în România, inclusiv în Arad, din anul 2009. Datorită creșterii anuale a volumelor de transport, în 2020 s-a decis că este timpul să se construiască un nou depozit, mai mare, în Vestul țării. Noua locație are instalații de ultimă generație, cu o suprafață de 2.477 mp și 15 rampe de andocare.

Noua locație are instalații de ultimă generațieFoto: Dachser

În 2021, filiala din Arad a înregistrat o creștere de 11% a cifrei de afaceri, ajungând la aproximativ zece milioane de euro și un număr de peste 59.400 de shipmenturi interne și internaționale transportate. Pentru dezvoltarea depozitului este planificată o extindere într-o etapă viitoare cu încă 2.153 mp și 18 rampe suplimentare.

În noul depozit se vor manipula zilnic peste 200 de tone de marfă, realizând operațiuni de tranzit prin operarea în special a unităților de tip cutie mobilă, precum și operațiuni naționale de colectare / livrare a mărfurilor pe o rază de până la 350 km.

Pe lângă cele două linii naționale de transport zilnic către București și Brașov, filiala este conectată zilnic și cu Slovacia, Germania, Polonia și Ungaria.

„Noul depozit va contribui decisiv la stabilizarea poziției noastre pe piața internă, determinând o capacitate sporită de a gestiona volumele de tranzit la export și import, asigurând consolidarea eficientă în sistem de grupaj a transporturilor de marfă. Optimizarea proceselor interne se va reflecta în costuri reduse, care vor crea un avantaj pentru clienții noștri în ceea ce privește tarifele de transport și timpii de tranzit din și către țări UE și chiar extracomunitare”, informează Florin Dan Mot, Directorul sucursalei DACHSER din Arad.

De asemenea, pe termen mediu, se preconizează că această relocare va crea noi locuri de muncă în același timp cu dezvoltarea durabilă axată pe protecția mediului.

DACHSER a intrat în România în 2009, stabilindu-se inițial cu succes în trei orașe: București, Brașov și Arad. În 2011 a construit un depozit la Ploiești pentru produse ADR, respectând cele mai înalte standarde de securitate.

Articol susținut de DACHSER