Restaurantele care funcționau anterior sub brandul McDonald's în Belarus vor fi redenumite Mak.by, a anunțat astăzi compania locală, păstrând accesul la rețete, potrivit Sky News.

Meniu McDonald`sFoto: © Pavel Sytsko | Dreamstime.com

Restaurantele McDonald's din Belarus, toate cele 25 de restaurante care au fost operate de către deținătorul local al licenței KSB Victory Restaurants, urmau să fie redenumite Vkusno & tochka, succesorul restaurantelor McDonald's din Rusia - dar se pare că această afacere a eșuat.

Vkusno & tochka a refuzat să comenteze, în timp ce KSB și McDonald's nu au răspuns imediat la întrebări.

McDonald's a declarat în noiembrie că nu mai este posibil ca licențiatul său să continue să opereze în Belarus, din cauza unor probleme extinse de aprovizionare locală.

„Ca urmare, franceza va înceta să mai opereze ca McDonald's și nu va mai purta numele McDonald's și nu va mai servi meniul nostru", a declarat McDonald's la acea vreme.

Lanțul de fast-food a fost unul dintre primele branduri occidentale care a organizat o ieșire completă din Rusia, când a vândut unui investitor local, Alexander Govor, în luna mai a anului trecut. (foto: Pavel Sytsko | Dreamstime.com)