Alphabet, compania mamă a Google, a depășit așteptările pieței în primul trimestru din 2023, cu un profit net de 15 miliarde de dolari, semn că firma californiană își revine în ciuda situației economice precare, potrivit AFP.

Logo GoogleFoto: Robert309, Dreamstime.com

Veniturile sale trimestriale s-au ridicat la aproape 70 de miliarde de dolari, potrivit unui comunicat de presă publicat marți.

Veniturile sunt cu un miliard de dolari mai bune decât sperau investitorii, în condițiile în care cea mai mare companie de publicitate din lume se confruntă cu reduceri bugetare din partea agenților de publicitate.

AI și cloud computing ridică profitul trimestrial al Microsoft

Microsoft a declarat marți că ofertele sale de cloud computing și inteligență artificială i-au ridicat veniturile și profitul în primul trimestru din 2023.

Microsoft, care a făcut un pariu uriaș pe adoptarea tehnologiei AI de la producătorii ChatGPT, a raportat un profit de 18,3 miliarde de dolari la venituri de 52,9 miliarde de dolari în primele trei luni ale acestui an.

„În întregul Microsoft Cloud, suntem platforma preferată pentru a-i ajuta pe clienți să obțină cea mai mare valoare din cheltuielile lor digitale și să inoveze pentru această nouă generație de inteligență artificială”, a declarat directorul general al Microsoft, Satya Nadella. (foto: Robert309, Dreamstime.com)