Gigantul Disney, aflat în mijlocul unei bătălii politice cu guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a anunțat joi că nu va construi un campus de 900 de milioane de dolari pentru a găzdui angajați în apropierea parcului său tematic, potrivit AFP.

Logo Disney+Foto: Mateusz Slodkowski/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Grupul, care a întreprins recent importante reduceri de costuri, invocă motive economice ca principal motiv.

„Având în vedere schimbările semnificative care au avut loc de când a fost anunțat acest proiect, inclusiv noua conducere și mediul economic în schimbare, am decis să nu continuăm construcția campusului”, a scris Josh D'Amaro, șeful parcurilor tematice ale grupului, într-o notă adresată angajaților, consultată de AFP.

Însă decizia vine pe fondul unor tensiuni puternice cu autoritățile locale.

Ron DeSantis, o stea în ascensiune a dreptei dure americane, a pus capăt în februarie statutului special al companiei în statul său.

Disney a ripostat cu un proces, calificând-o drept „represalii țintite” împotriva grupului pentru că a denunțat, în 2022, un proiect de lege care restricționa predarea subiectelor legate de orientarea sexuală și identitatea de gen în școlile primare din Florida.

Compania își anunțase în iulie 2021 intenția de a le cere angajaților să se mute într-un nou campus în Florida, al cărui cost, potrivit presei, a fost estimat la acea vreme la 864 de milioane de dolari.

„Nu a fost o decizie ușor de luat, dar cred că este cea corectă”, a notat Josh D'Amaro în nota de joi.