Grupul siderurgic Severstal din Rusia a anuntat vineri ca va plati 810 milioane de dolari pentru achizitionarea companiei americane Sparrows Point de la ArcelorMittal, potrivit Reuters. Tranzactia va fi finalizata in cel de-al doilea trimestru al acestui an, se arata intr-un comunicat al Severstal.

"Avem planuri serioase de crestere a afacerilor noastre in America de Nord si suntem increzatori in perspectivele pe termen lung de pe piata americana", a declarat Alexei Mordrasov, directorul executiv si principalul actionar al Severstal.

Severstal, principalul grup siderurgic rusesc, detine deja uzine in Dearborn din statul american Michigan si in localitatea Columbus din statul Mississippi.

Sparrows Point are o capacitate anuala de productie de 3,6 milioane tone de otel pe an. Anul trecut, uzina a vandut 2,3 milioane tone de produse finite si este unul dintre principalii furnizori de placi de cositor din Statele Unite.

ArcelorMittal, cel mai mare grup siderurgic din lume, a trebuit sa vanda Sparrows Point dupa ce autoritatile antitrust au cerut companiei sa renunte la aceasta uzina dupa fuziunea dintre Mittal Steel si Arcelor.