Tarom va adera la alianta Sky Team a companiilor aeriene in aproximativ o luna, a declarat Ludovic Orban, ministrul Transporturilor, adaugand ca operatorul aerian se afla in prezent in faza finala a negociere cu aceasta alianta. Potrivit lui Ludovic Orban, citat de NewsIn, companiile aeriene care nu fac parte din nicio alianta internationala risca sa isi reduca perspectivele de dezvoltare.

"Plasarea Tarom in Alianta va oferi o dezvoltare globala a companiei", a precizat ministrul. De altfel, Tarom va fi obligat sa asigure aceasta dezvoltare.

Tarom a anuntat in luna februarie a anului trecut ca s-ar putea afilia cu Sky Team sau cu Star Alliance, alegerea aliantei urmand a se baza in principal pe negocierea contractului. Oficiali ai companiei au precizat ca nu alegerea aliantei ridica probleme, ci negocierea contractului, astfel incat compania sa aiba cat mai multe beneficii.

Star Alliance, infiintata in 1997, avand ca lider Lufthansa, este cea mai mare alianta de companii aeriene, pe locul doi aflandu-se Sky Team, infiintata in 2000, in care leader este Air France/KLM.