​Analiza tranzacției prin care grupul francez Carrefour va prelua toate magazinele Cora din România va trece de la Comisia Europeană la Consiliul Concurenței, în contextul în care piața locală va fi cea mai afectată de această tranzacție, a anunțat vineri autoritatea.

Magazin CoraFoto: Ricochet69 | Dreamstime.com

Grupul Carrefour intenționează să preia Romania Hypermarche S.A., companie ce operează în România lanțul de hypermarketuri „Cora" și magazine de proximitate „Cora Urban".

  • „Tranzacția a fost, inițial, în analiza Comisiei Europene, având în vedere că sunt implicate companii care derulează activități în mai multe țări, dar pentru că piața din România este cea mai afectată de această operațiune, autoritatea română de concurență a solicitat să preia cazul. Forul european a aprobat ca analiza să se facă la nivel national.
  • Ca urmare, tranzacția trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care va evalua operatiunea în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.”, a anunțat vineri Consiliul Concurenței.

Ce presupune tranzacția Carrefour - Cora în România

Retailerul francez Carrefour a anunțat în luna aprilie 2023 că va prelua magazinele Cora din România, după ce a semnat un acord cu Grupul Louis Delhaize.

Acordul presupune preluarea activităților Cora din România incluzând 10 hipermarketuri și 8 magazine Cora Urban, precum și preluarea celor aproximativ 2.400 de angajați.

(Foto: Dreamstime.com)