Compania Bechtel trebuie sa predea in acest an 45 de kilometri de autostrada, pe tronsonul Campia Turzii-Gilau, a declarat Laszlo Borbely, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, citat de NewsIn. Totodata, oficialul a spus ca pana in prezent Bechtel nu a finalizat niciun metru de autostrada.

„Anul trecut Bechtel a lucrat destul de bine. Anul acesta s-a dat acel avans pentru Bechtel. Saptamana trecuta s-a alocat o crestere de limita de cheltuieli, de la Ministerul Transporturilor, de 100 de milioane de lei. Sigur va fi suplimentat in lunile urmatoare bugetul ministerului. Bechtel trebuie sa predea in acest an 45 de km de autostrada. S-a dat avansul de 130 de milioane de euro si eu sper ca intr-o luna de zile se va clarifica si suplimentarea. Pentru acest an Bechtel a cerut 400 de mil de euro pentru lucrari. Eu sunt convins ca si Bechtel vrea sa lucreze si guvernul s-a angajat sa plateasca”, a spus Borbely.

Acesta a mai precizat ca, pana acum, compania Bechtel nu a finalizat niciun metru de autostrada. „Nu a predat, dar in noiembrie era o portiune de vreo trei kilometri care era in faza de pus asfaltul. Insa ei cand predau, predau o portiune mai mare, nu cate un kilometru”, a spus ministrul.

Laszlo Borbely a mai declarat ca intre Bechtel si Agentia Nationala de Drumuri s-a semnat o intelegere prin care constructorii se obliga sa repare drumurile pe care le strica. „S-a incheiat o minuta intre Bechtel si Agentia Nationala de Drumuri pentru a clarifica ce fel de lucrari va face Bechtel, de a repara unele drumuri pe unde trec atunci cand au santier pe acolo. Eu sunt sigur ca daca nu ar avea aceasta intentie, nu ar discuta pe indelete aceste intelegeri, referitoare la drumurile afectate de lucrarile lor”, a precizat ministrul.