Flashnet, o companie de tehnologie din Brașov, își consolidează poziția de lider în inovație pe piața iluminatului public inteligent la nivel global. Bugetează investiții de 7 milioane de EUR pentru cercetare-dezvoltare și extindere internațională în următorii ani.

FlashnetFoto: Flashnet

În ultimii ani, Flashnet s-a transformat dintr-un start-up local de tehnologie într-un lider în iluminatul public inteligent, cu peste 1 milion de puncte de iluminat stradal controlate în toată lumea. Printre orașele în care este prezentă tehnologia dezvoltată la Brașov se numără Bruxelles (Belgia), Washington DC (SUA), Santiago (Chile) și Riyadh (Arabia Saudită).

Înființată de un grup de ingineri din Brașov, compania a început cu capital integral românesc și cu mult entuziasm pentru tehnologie, într-un domeniu cu evoluție foarte rapidă: Smart City și Internet of Things.

Pe scurt, compania a construit un sistem de telegestiune pentru iluminatul public. inteliLIGHT, soluția companiei, conectează fiecare stâlp de iluminat din oraș la un computer care permite municipalității să controleze lumina, să detecteze disfuncționalități în timp real, să reducă energia electrică alocată iluminatului public cu mai bine de 40% și să introducă alte aplicații smart city (inclusiv sisteme de încărcare a vehiculelor electrice).

De-a lungul timpului, succesul Flashnet s-a construit în jurul departamentului de cercetare-dezvoltare din Brașov, compania păstrându-și dorința de a utiliza resurse locale și de a ocupa un loc important în comunitate. Datorită acestui focus pe inovație și cu ajutorul inginerilor hardware și software excepționali din echipă, compania brașoveană a reușit să se claseze în top 3 furnizori de iluminat public inteligent la nivel mondial și pe primul loc la categoria inovație cu proiectul din Washington.

Pentru consolidarea acestei poziții, compania va investi cel puțin 7 milioane € în următorii ani în dezvoltarea soluției (hardware și software) și extinderea internațională. Iar dezvoltarea tehnologiei este dublată de efortul oamenilor de vânzări, care au misiunea de a aduce soluția dezvoltată la Brașov în atenția municipalităților din toată lumea.

Extinderea globală este o altă componentă cheie a strategiei Flashnet, iar participarea la evenimente internaționale de profil, consolidarea relațiilor cu partenerii existenți și extinderea echipei va fi crucială în acest demers. Această strategie îi va aduce în 2023 și 2024 la o serie de evenimente din domeniu în Indianapolis (USA), Barcelona, Varșovia , Frankfurt și Riyadh (Arabia Saudită).

„Fiecare nouă piață pe care o atingem și fiecare eveniment la care participăm ne aduc mai aproape de obiectivul nostru de a ne consolida poziția ca lider în dezvoltarea de soluții de iluminat pentru orașe inteligente. Dorim să rămânem pionieri în schimbare și suntem determinați să instalăm tehnologia noastră, dezvoltată integral la Brașov, în toate marile orașe ale lumii.” spune Lorand Mozes, CEO Flashnet.

Pentru mai multe informații:

Departamentul de Marketing Flashnet - Marius Popescu, marketing@flashnet.ro

Despre Flashnet

Înființată în 2005 în Brașov, FLASHNET integrează și implementează tehnologii hardware și software de ultimă generație pentru a construi sisteme de management pentru orașe inteligente și rețele de utilități. Flashnet este membru al grupului Lucy din Marea Britanie începând cu iunie 2022.