TAROM este prima companie aeriană românească care a reluat, luni, zborurile către Israel şi totodată una din primele trei companii europene care au reluat cursele de linie cu această destinaţie.

Aeronavă TaromFoto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Într-un comunicat de presă al companiei aeriene, citat de Agerpres, se precizează că primul zbor, RO 155, cu plecare din Bucureşti pe 1 ianuarie, a sosit la Tel Aviv la ora 23.20, sub comanda pilotului comandant Cătălin Prunariu, actualul director de zbor al companiei TAROM.

„Misiunea noastră este de a conecta oameni şi de a îi transporta în siguranţă la destinaţiile alese. Atmosfera pe care am simţit-o în cabina pasagerilor la zborul de Tel Aviv din 1 ianuarie mi-a vorbit despre rezilienţă şi mi-a întărit încrederea în puterea fiecărui om de a contribui la ceea ce cu toţii ne dorim şi avem nevoie - pace şi armonie. Acest zbor este încă un pas către normalitate”, a declarat Cătălin Prunariu.

Zborul din prima zi a anului 2024 marchează reluarea curselor regulate Bucureşti- Tel Aviv, realizate de TAROM. Compania îşi propune să opereze două frecvenţe săptămânale (zboruri dus-întors), începând din 14 ianuarie. Aceasta activitate presupune însă analize de risc, aplicate fiecărei curse, monitorizarea atentă a situaţiei din Israel şi o comunicare strânsă cu autorităţile israeliene, în vederea stabilizării operării. În mod curent, în funcţie de concluziile analizelor ce vor fi aplicate fiecărei curse, pot surveni modificări în operare.