Grupul farmaceutic indian, Ranbaxy Laboratories, a inregistrat in 2007 un profit net de 190 milioane dolari, in crestere cu 67% fata de anul anterior, potrivit rezultatelor auditate prezentate vineri de catre grup. Vanzarile inregistrate de Ranbaxy in pietele emergente, printre care si in Romania, au avut o contributie majora de 54% in totalul vanzarilor grupului, care au depasit valoarea de 1,6 miliarde dolari in 2007.

Ranbaxy Laboratories a inregistrat, anul trecut, vanzari globale de peste 1,6 miliarde dolari, in crestere cu 21% comparativ cu anul anterior. Vanzarile de pe pietele emergente au insumat 54% din vanzarile globale ale Ranbaxy, fata de 49% cu un an in urma, iar valoarea acestora a crescut cu 32%. Romania este considerata drept una dintre principalele tari din randul acestor piete emergente.

In luna iunie 2006, compania romaneasca Terapia a devenit Terapia Ranbaxy prin achizitionarea pachetului majoritar de actiuni (96,7%) de catre Ranbaxy Netherlands BV. Anul trecut, Terapia Ranbaxy a inregistrat vanzari de 120 de milioane dolari, in crestere cu 21% fata de anul precendent.