Compania aeriana British Airways a anulat peste 100 de zboruri in timpul weekendului, din cauza deschiderii dezastruoase a noului terminal in valoare de 8,6 miliarde dolari de pe aeroportul Heathrow din Londra, informeaza Reuters, citata de NewsIn.

Inaugurarea terminalului s-a dovedit a fi un dezastru public pentru British Airways (BA), care spera ca noua cladire sa fie raspunsul numeroaselor critici venite ca urmare a suprasolicitarilor de pe aeroportul principal din Londra.

Compania aeriana a trebuit sa anuleze 67 de zboruri sambata si inca 37 duminica, din cauza sistemului de preluare a bagajelor care nu a functionat dupa deschiderea de joi a Terminalului 5.

BA, ce obisnuia sa se caracterizeze drept "compania aeriana favorita la nivel mondial", a anuntat sambata ca 15.000 de bagaje, ai caror posesori renuntasera sa mai astepte, sunt inca in terminal.

Potrivit unui purtator de cuvant al BA, de la deschiderea Terminalului 5 un total de 225.000 bagaje au trecut cu succes prin terminal. De la inaugurare si pana la sfarsitul acestui weekend, au fost anulate 243 de zboruri, dintr-un total de 1.320.