Retailerul belgian Delhaize Group a semnat acordul de achizitionare a lantului de supermarketuri La Fourmi, prin intermediul subsidiarei sale Mega Image. Pretul celor 14 supermarketuri din Bucuresti a fost de 18,6 milioane de euro, iar achizitia include si drepturile de proprietate asupra imobilelor al patru magazine, informeaza un comunicat al companiei.

"Aceasta tranzactie se potriveste perfect strategiei de crestere a Mega Image, prin intermediul magazinelor bine amplasate din zonele urbane. Cele 14 supermarketuri La Fourmi ne vor intari reteaua de magazine. Ne asteptam la ample oportunitati din punct de vedere al vanzarilor si sinergii comerciale in urma acestei achizitii, a declarat John Kyritsis, director general Mega Image.

La Fourmi a fost primul lant de supermarketuri deschis in Bucuresti in 1992, iar pentru 2007, venitul estimat al celor 14 magazine se situeaza la aproximativ 30 milioane de euro. Cele 14 magazine, ce au suprafete de la 350 la 500 mp, vor fi transformate in supermarketuri Mega Image.

In 2005, 80% din La Fourmi a fost achizitonat de un fond privat de investitii grec, Global Finance, care ulterior a ajuns sa detina aproximativ 90%. Restul de 10% apartineau unor investitori privati. Mega Image a achizitionat 100% din La Fourmi, pentru un pret de 18,6 milioane euro, pret supus ajustarilor contractuale, precizeaza compania. Achizitia include drepturile de proprietate asupra imobilelor a 4 magazine.

La randul sau, Delhaize a intrat pe piata romaneasca in 2000, achizitionand 51% din actiunile Mega image, iar in 2004 a devenit proprietarul 100% al lantului Mega Image.

Achizitia La Fourmi mai trebuie sa primeasca aprobarea Consiliului Concurentei, iar tranzactia este asteptata sa se inchida in cel de-al doilea trimestru al anului 2008.

Reteaua Mega Image este constituia din 23 de magazine, 20 in Bucuresti, 2 in Constanta si 1 in Ploiesti. Numarul de angajati al Mega Image la finalul anului 2007 era de 1.200 de persoane. In anul 2000 Delhaize Group a achizitionat 51% din actiunile Mega Image. In 2004, compania Mega Image a fost ahizitionata in totalitate de Delhaize Group.