Praktiker Romania, filiala retailerului german de materiale de constructii si amenajari interioare, a realizat anul trecut vanzari totale de 251,4 milioane de euro, in crestere cu 63,6% fata de cele din 2006, potrivit NewsIn. Reprezentantii companiei au mai anuntat ca in acest an va investi circa 50 milioane de euro in deschiderea a cinci magazine noi.

"Vom continua si in 2008 extinderea retelei de magazine de tip do-it-yourself si vom avea cel putin cinci noi deschideri. Investitia medie pentru o unitate variaza intre 8-10 milioane de euro", au precizat reprezentantii Praktiker Romania, care au spus ca intentioneaza sa devina filiala internationala cu cele mai mari vanzari a grupului german.

Retailerul opereaza in prezent o retea de 20 de magazine, situate in 17 orase din tara. Anul trecut, compania a deschis patru noi magazine si a marit suprafata de vanzare a altor trei magazine. Cele 20 de unitati din tara insumeaza un spatiu de vanzare de peste 130.000 metri patrati.

"Principala noastra tinta pentru urmatorul interval de doi ani ramane extinderea retelei la peste 30 de magazine. Rezultatele anului trecut sunt un suport foarte important pentru continuarea expansiunii", a declarat Guenter Vosskaemper, directorul general al Praktiker Romania.

Grupul Praktiker a raportat anul trecut vanzari nete de 3,945 miliarde euro, in crestere cu 24,8 % fata de anul anterior. Profitul brut al grupului a crescut in 2007 cu 29,3%, pana la 1,274 miliarde euro. In 2008, grupul va continua planul de extindere in afara Germaniei, prin deschiderea a 15 pana la 20 de noi magazine si prin pregatirea intrarii in acest an pe o noua piata, Albania.

Fondat in 1978, grupul german detine peste 400 de magazine in noua tari din Europa – Germania, Romania, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Turcia, Grecia, Luxemburg si Ucraina. Oferta Praktiker cuprinde peste 40.000 articole pentru casa si gradina - materiale de constructii, decoratiuni pentru interior si exterior, accesorii sanitare, articole de mobilier, unelte, produse electronice si electrocasnice, articole pentru amenajarea si intretinerea gradinii. Numarul angajatilor companiei depaseste 20.000, din care peste 8.000 lucreaza in companiile infiintate in afara Germaniei.