Grupul Mechel, al saselea producator rus de otel, si-a extins prezenta in Romania prin preluarea companiei producatoare de semifabricate din otel Ductil Steel Buzau, pentru 142 milioane euro, scrie Reuters.

Mechel, listata la bursa din New York, a anuntat astazi ca a achizitionat 100% din actiunile Ductil Steel, companie care anul trecut a produs 340.000 de tone de otel brut. Tranzactia include si 180.000 de actiuni ale companiei Lakewind Ltd.

Mechel, controlata de miliardarul Igor Zyuzin, detine doua combinate in Romania: Campia Turzii si Targoviste, iar achizitia Ductil Steel ii da acces la unitatile din Buzau si Otelu Rosu.

"Integrarea productiei si a facilitatilor de marketing ale Ductil Steel vor permite Mechel sa isi dezvolte in continuare afacerile din domeniul otelului, mai ales in Romania si Europa de Est", a spus Vladimir Polin, director general al Mechel.

Mechel va aloca pana in 2011 circa 2,7 miliarde dolari pentru a-si creste productia de otel cu 26% si pentru a-si imbunatati operatiunile de minerit. In ultima vreme Mechel a facut o serie de achizitii, cum ar fi uzina Bratsk Ferro-Alloy si compania Oriel Resources pentru care va plati 1,5 miliarde dolari.

Ductil Steel a inregistrat in 2007 venituri de 143 milioane lei. Consiliul Concurentei a aprobat pe 7 aprilie tranzactia, onsiderand ca nu are un impact negativ asupra mediului concurential din Romania.

Contractul de vanzare-cumparare de actiuni a fost semnat in luna noiembrie 2007 de catre Mechel International Holdings si Lakewind Limited, care detinea anterior controlul asupra firmei din Buzau.