Italia: Romanii au infiintat 17.000 de firme de constructii
Muncitorii romani nu sunt platiti mai prost decat italienii, fiindca acest lucru nu este permis prin contractul colectiv de munca. Patronii prefera angajatii romani fiindca sunt bine pregatiti, a mai declarat Buzzetti, in cadrul unui forum organizat de Ambasada Italiei si Unimpresa, o asociatie a intreprinzatorilor italieni in Romania.
Potrivit acestuia, Asociatia Nationala a Constructorilor Italieni (Associazione Nazionale Construttori Edili - ANCE) a invitat la dezbaterea "Strategia de dezvoltare a infrastructurii romanesti" peste 200 oameni de afaceri care au discutat cu autoritatile romane posibilitati de colaborare pentru derularea unor proiecte.
"Nu s-a discutat niciun proiect concret, ci doar chestiuni de principiu", a subliniat ambasadorul Italiei, Daniele Mancini. "Ca idee generala, intreprinzatorii sunt interesati de proiectele de mare infrastructura si de cele pentru reabilitarea oraselor", a spus Paolo Buzzetti.
Acesta a mai spus ca ANCE intentioneaza sa actioneze pe piata romaneasca "intr-un sistem complet", cu firme de productie, avocati, banci si tot ce este necesar derularii unui proiect.

Scandalurile care au marcat la tot pasul scurtul mandat al lui Vlad Voiculescu
VIDEO Demonstrație cu un elicopter de atac la București. Elicopterul multirol pe care Airbus îl propune Armatei române: „E ca un briceag elvețian, bun la toate”
Scurt ghid de făcut Bugetul franjuri: 10 excepții fiscale care au sărăcit Educația și Sănătatea, tolerate de toți- de la PSD la PNL și USR-PLUS
Ce metode au folosit Franța și Germania pentru a vaccina cât mai multe persoane vulnerabile și cum s-ar aplica și în România
Nici viața de vegetarian nu e ușoară...fasolea, uleiul, pâinea și brânzeturile sunt în topul scumpirilor comunicate de INS
Cred ca informatia privind cele 17 000 firme de constructii romanesti infiintate in Italia contine o exagerare. Este mai repede vorba de infintarea unor echipe mai largi de constructori- zidarii lui Gheorghe, zugravii lui Ion, faiantarii lui Mitica- asocieri care le permit oamenilor sa negocieze altfel lucrarile- angajate in volume mai mari- si, evident, platile. N-au descoperit ei roata, au vazut ca asa fac si localnicii.
Crearea unei firme presupune ceva mai mult, sediu, capital social, logistica, dotare, relatii bancare etc, si ma indoiesc ca muncitorii nostri au reusit sa faca asa ceva. De ce insist? Pentru ca oamenii de acasa isi pot forma o imagine gresita , nespunandu-li-e corect despre ce e vorba.
Ca procent stiu ca 72-73% din totalul de intreprinzatori romani (Italia) activeza in constructii.
Ei bine ce imi spune acest procent?
1. Este un business facil pur speculativ, ca si in romania unde mai toata lume construieste fie ca persoana fizica fie ca persoana juridica care are prin codul CAEN domeniul de activitate. Mai exista si firme care au cu totul alt domeniu de activitate dar care, pana la urma au intrat si in constructii.
2. Au firme sau sunt asociati in astfel de firme pentru ca au lucrat in domeniu ca simpli muncitor si nu au alta viziune din cauza slabei pregatiri, din cauza slabei educatii.
Sa vin si cu argumente: *Urmaream "Arena leilor" si erau persoane care afirmau ca au termitat ASE-ul, apoi au absovit Postuniversitarul si mai era o persoana care afirma chiar ca are un MBA;
Ce ma frapat a fost faptul doreua sa fie intreprinzatori in domenii hazlii, ex. gogoserii, pizerii,
prin bucurestiul asta aglomerat dansul dorea sa faca turism, sa plimbe turistii si sa manance, bea intr-un autobuz Foarte Vechi.
Poate sunt eu prost, dar pan' in momentul de fata nu mi-a spus nimeni sa ma duc la culcare ca-s prost.
Eu ma astept la unul dintr-asta cu o educatie alesa sa fie mai dibaci nu ca orice cetatean, se preupune ca ai citit, se preupune ca ai o alta viziune asupra vietii chiar si a unui business, se presupun multe!
Despre aceste persoane pot afirma ca au trecut prin scoala ca prin branza si posibil multe persoane/ au facut facultatea la fara frecventa si rareori au pus mana pe carte doar in cazuri de examen, daca nu cumva au fost la particular unde au trecut ca aerul.
Concluzie: In aceste cazuri, constructii dupa ureche mi-ar fi frica sa ma mut in astfel de locuinte: developer-ul este slab, proiectantul este masluit, primarii semneaza cu buzunarul, muncitorii sunt necalificati, si munca de mantuiala.
Oricum tot cu gandul la tara sunt indiferent unde ar fi...pacat ca alte tari se bucura de harnicia noastra...