Paolo Buzzetti, presedintele Asociatiei Nationale a Constructorilor Italieni, a declarat ca lucratorii romani din Italia sunt foarte seriosi si priceputi si ca, in plus, au deprins abilitatile de a face business. Drept urmare, acestia au inregistrat in aceasta tara 17.000 de intreprinderi in domeniul constructiilor.

Muncitorii romani nu sunt platiti mai prost decat italienii, fiindca acest lucru nu este permis prin contractul colectiv de munca. Patronii prefera angajatii romani fiindca sunt bine pregatiti, a mai declarat Buzzetti, in cadrul unui forum organizat de Ambasada Italiei si Unimpresa, o asociatie a intreprinzatorilor italieni in Romania.

Potrivit acestuia, Asociatia Nationala a Constructorilor Italieni (Associazione Nazionale Construttori Edili - ANCE) a invitat la dezbaterea "Strategia de dezvoltare a infrastructurii romanesti" peste 200 oameni de afaceri care au discutat cu autoritatile romane posibilitati de colaborare pentru derularea unor proiecte.

"Nu s-a discutat niciun proiect concret, ci doar chestiuni de principiu", a subliniat ambasadorul Italiei, Daniele Mancini. "Ca idee generala, intreprinzatorii sunt interesati de proiectele de mare infrastructura si de cele pentru reabilitarea oraselor", a spus Paolo Buzzetti.

Acesta a mai spus ca ANCE intentioneaza sa actioneze pe piata romaneasca "intr-un sistem complet", cu firme de productie, avocati, banci si tot ce este necesar derularii unui proiect.