Seful Siemens isi acuza angajatii de "practici criminale"
In scrisoarea publicata de Süddeutsche Zeitung, adresata celor 135.000 de salariati din Germania ai grupului, Löscher spune ca in companie exista "de mult timp practici iresponsabile si criminale".
El spune ca se face totul pentru a se pune lumina in acest scandal de coruptie care s-a amplificat in ultimul timp.
Siemens este implicat din noiembrie 2007 intr-un scandal de coruptie si deturnare de fonduri.
Scandalul i-a costat functia pe fostul director executiv Klaus Kleinfeld si pe presedintele consiliului de supraveghere Heinrich von Pierer.
Conform informatiilor aparute in presa, sumele oferite drept mita sau cheltuite in acest scop se ridica la 1,3 miliarde euro. Grupul anunta in februarie ca va cere daune de un milion de euro de la angajatii banuiti de a avea legatura cu acest caz,
Procurorii germani au demarat luni ancheta in cazul acuzatiilor de coruptie la inca doua divizii ale Siemens, extinzand cercetarile in ceea ce a devenit unul din cele mai mari scandaluri de coruptie din economia germana. Ancheta era centrata pana acum pe divizia de comunicatii a Siemens, insa acum se extinde si pe fostele divizii Power Transmission si Distribution.

Ministrul energiei cedează în fața ANRE în ceea ce privește liberalizarea, deși este "ușor nemulțumit" / Marii furnizori de energie nu vor fi obligați să ofere reduceri de prețuri
Cum decurge vaccinarea într-o comună din Iași: doar patru persoane imunizate luni, o singură persoană programată pentru marți: „Nu pot să aduc oameni de acasă să-i vaccinez”
Povestea discului de la Nebra - Un fals extrem de bine făcut sau cea mai veche reprezentare a cerului?
“Oglinda fermecată” a autorităților ne spune povestea noastră de anul acesta. De fapt, Comisia de Prognoză o spune pentru buget
O copie din secolul XVI a lui „Salvator Mundi”, cel mai scump tablou din lume, a fost recuperată de poliția italiană / Povestea din spatele operei de artă
de pe site-ul siemens:
- In fiscal 2003 the consolidated Siemens companies collectively earned around 150 million euros in the Romanian market and posted new orders worth 190 million euros.
de pe internet:
- Siemens will supply Transelectrica a 400 kV interconnection station at Nadab, within a contract exceeding EUR 5.74 M
- Siemens Romania will supply to the Special Telecommunication Service (STS) a voice and data transfer system allowing superior communication with connection to 50 locations. The equipment is based on the DWDM (Dense Wavelength Division Multiplexing) technology. In addition to providing the hardware and software products, Siemens will also install the system and train the institution's specialists.
STS = secretomanie, adica inclusiv contracte care probabil nu pot fi luate la puricat. ma intreb care o fi valoarea contractului asta ....
- The Constanta Port Authority has award Siemens a 6,489,829 euro contract to
build a new used water treatment station.
- Siemens signed the biggest deal after 1990 in the Romanian railway industry, known as "The Blue
Arrow". In 2001 Siemens signed a contract worth 321 million euros with CFR Passengers' Arm for the
supply of 120 Desiro motorailers.
Siemens in 2004 signed a new deal with CFR Freight for the delivery of 40 Diesel locomotives within
a 98 million euros contract.
Siemens has a 45-million-euro deal with CFR Infrastructure for the upgrading of the computer
systems in the railway stations
*
*
*
*
ia si aduna sumele ...
Transelectrica, STS, CFR, autoritatea portuara constanta - toate astea sunt detinute de statul roman, si se stie cum se semneaza contractele cu statul roman ....
Secretomania la STS functioneaza doar la modul in care fac rost de servicii.
Daca s-ar putea i-as lua ca si negociatori la afacerea mea.
Ei vor, ei iau.
Siemensul daca vrea sa faca afaceri in Romania trebuie sa treaca cu vederea scaparile lor.
STS sunt nijte negociatori desavirsiti. sunt sigur ca tot ce iau, iau pe gratis.
acum ca m-ai convins, fugi la sefu, saluta si da raportu ca nu mai exista defetisti pe forum. ai prespalat imaginea STS ceva de speriat. ejti mai tare decit dero.
Cei care accepta, sunt numiti corupti. Este exact cazul celor din administratia din Romania (ca este centrala, locala, judeteana etc.). Acestia ofera bani din averea statului. Banii pe care ei ii ofera in schimbul mitei nu se mai intorc in vecie in conturile statului.
Nu sunt de acord nici cu unii, nici cu ceilalti. Dar totusi, ai lor, aduc ceva companiei in care lucreaza, pe cand ai nostri ne-au tinut 15 ani pe loc.
Ca si firma care vrea sa vanda ceva statului, daca nu dai spaga nici nu are rost sa participi la licitatie. Si in strainatate e la fel, cu diferenta ca aia sunt mult mai atenti de la cine iau spaga si in ce fel (nu ca ageamiul de remes...). In plus, in strainatate au grija ca totusi furnizorul sa-si onoreze si obligatiile contractuale si nu fac nici contractele la misto ca ai nostri.