Johnson & Johnson a consemnat un profit peste asteptari in primului trimestru al acestui an, iar reducerea costurilor a ajutat compania sa compenseze scaderea vanzarilor de medicamente care combat anemia, conform Reuters. Compania farmaceutica a inregistrat castiguri de 3,6 miliarde de dolari, adica 1,26 dolari pe actiune, fata de 2,57 miliarde de dolari in perioada similara a anului trecut.

Analistii chestionati de Reuters se asteptau in medie la un profit de 1,20 dolari pe actiune, excluzand elementele speciale.

Vanzarile la nivel global ale Johnson & Johnson au crescut cu 7,7%, la 16,2 miliarde de dolari, depasind media estimarilor analistilor de 15,85 miliarde de dolari, in timp ce vanzarile de medicamente prescrise au urcat cu 3,3%, la 6,4 miliarde dolari.

Veniturile realizate din vanzarea de dispozitive medicale au ajuns la 5,7 milarde de dolari, cu 7,2% mai mult decat in perioada similara a anului anterior.

Anuntul privind rezultatele financiare a dus la aprecierea actiunilor companiei farmaceutice cu 1,7%, la 66,89 dolari pe actiune in predeschiderea sedintei de tranzactionare din Statele Unite.