Autoritatile provinciei canadiene Quebec protesteaza fata de decizia de mutare a activitatii fabricii de incaltaminte Crocs in tari unde costurile de productie sunt mai mici, relateaza Radio Canada. De aceasta decizie vor fi afectati circa 600 de angajati ai companiei, insa de ea vor beneficia muncitori din tari precum Brazilia, Mexic sau Romania.

Crocs a fost o marca de mare succes in Canada la inceputul anilor 2000. Sandalele colorate pastel si cu modele neobisnuite se numarau printre produsele favorite ale canadienilor, insa in ultima vreme diminuarea apetitului fata de cumparaturi ca si racirea accentuata a vremii au dus la o scadere dramatica a vinzarilor, ceea ce a determinat pe patronul american al companiei sa decida inchiderea productiei din Quebec City.

Aproape 600 de muncitori isi vor pierde slujbele, ceea ce a dus la o reactie dura din partea autoritatilor din Quebec.

Directorul executiv al Crocs, Donald Snyder, a declarat ca liniile de fabricatie din Canada vor fi mutate in tari unde costurile de productie sunt mai mici, precum Mexic, Brazilia, China si Romania.

El a adaugat ca vor fi pastrate doar magazinele Canadian Crocs si circa 100 de angajati din departamentele de vinzari si marketing.

"Desi stim ca inchiderea fabricii este o decizie dificila nu am avut de ales deoarece trebuie sa imbunatatim rezultatele financiare ale companiei", a mai spus Snyder.

In februarie, Crocs a disponibilizat 260 de muncitori de la fabrica sa din Quebec. Alte 410 locuri de munca urmeaza sa fie desfiintate pina la sfirsitul lunii iulie.