Cititorii HotNews.ro sunt impotriva trecerii Registrului Comertului la Camera de comert. Camera nationala si-a transmis punctul de vedere.

de Ioana Morovan     HotNews.ro
Vineri, 18 aprilie 2008, 13:17 Economie | Companii


 documente
(18 Apr 2008) DOC, 119KB
Cititorii HotNews.ro au transmis peste 30 de comentarii pentru a raspunde la intrebarea: "Este bine sau nu este bine ca registrul comertului sa intre sub controlul Camerei de Comert?". Peste 90% din raspunsuri sunt impotriva acestui transfer. Ca replica la dezbaterea HotNews.ro, Camera de comert nationala a transmis un punct de vedere si, mai mult, a atasat 54 de scrisori de sustinere, ce se doresc "punctul de vedere al societatilor comerciale membre ale camerelor de comert".

Citeste si: "Scandalul reincepe: Registrul Comertului, la stat sau la Camera de comert?"

Sub pseudonimul "pentru Registrul vostru" un cititor a mentionat ca "Taxele si tarifele onrc sunt mult mai mici decat erau la Camera, controlul statului este foarte usor din moment ce toti au protocoale gratuite, bilantul se depune doar la registru incepand cu anul viitor, birocratia a fost eliminata - biroul unic, cazierele la registrul comertului samd."

"Vladimir" subliniaza ca:"Intrebarea fundamentala intr-un asemenea demers este: Cui foloseste? Foloseste Guvernului? Nu! Foloseste Camerelor de Comert? Evident, da!". La acest comentariu, "anonim" i-a raspuns lui "Vladimir" printr-o intrebare: "Ce institutie il poate controla pe presedintele ccir Vlasov?" iar "manivela" a replicat: "Atacul este mai vechi dl Vlasov se judeca de mai multi ani sa puna mana pe patrimoniul Camerei, va rog sa fotografiati doar cladirile acesteia ptr, a intui avutia vizata.

Mai sunt si taxele celor 1,5 milioane de comercianti ...iar dupa ce investitiile au fost finalizate in sistemul comp. acum putem sa-l rugam pe dl patron de camera daca ne poate da un Certificat .... si daca nu vrea .. si daca va avea taxe prea mari asta e, treaba ta, vei fi privat dar cu voie de la alt privat".

Un alt cititor, sub numele "Samo", a transmis mai multe comentarii consistente care compun, in opinia sa, "povestea" ONRC.

Unul dintre putinele comentarii pro-transfer al Registrului: "Ati vazut cum sunt tratati comerciantii si avocatii la RC de cand este in subordinea statului? Toti sunt nervosi, raspund in doi peri si nu fac nici cel mai mic efort de a solutiona problemele oamenilor. Fosta si actuala conducere are posibilitatea sa vada cum se comporta proprii salariati pt ca au camere de supraveghere, dar acestea sunt folosite doar pt avedea cine ia spaga pentru a putea fi impartita pe din doua..."

Ca replica la dezbaterea HotNews.ro, Camera de comert nationala a transmis un punct de vedere. Acesta arata ca "ne găsim în situaţia ca atribuţii semnificative care ne-au fost încredinţate să nu poată fi  îndeplinite din pricina lipsei de acces la baza de date a registului de comerţ... Noile reglementări comunitare prevăd simplificarea şi accelerarea procedurilor de desfăşurare şi finalizare a operaţiunilor comerciale. Lipsirea Camerei de Comerţ de Registrul Comerţului, de baze de date şi de baza juridică a legăturilor cu mediul de afaceri şi a legăturilor oamenilor de afaceri între ei – practic cele mai importante pârghii în atingerea scopurilor pentru care funcţionăm  - face ca demersurile noastre să fie mult îngreunate şi ca unele instituţii ale Sistemului Cameral să nu poată accesa fonduri europene în beneficiul comercianţilor", spune comunicatul (vezi documentul atasat).

Mai mult, CCIR a atasat un document cu 54 de scrisori demonstrative de sustinere, ce se doresc "punctul de vedere al societatilor comerciale membre ale camerelor de comert".

Scrisorile sunt semnate de reprezentantii companiilor. Spre exemplu, prima dintre acestea spune ca sustine proiectul OUG, fiindca "astfel contribuabilii vor putea beneficia de servicii mai prompte si, mai ales, speram si accentuam, de o scadere drastica a birocratiei..." si asa mai departe (vezi documentul atasat). 


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1348 vizualizari

 • +3 (3 voturi)    
  ONRC (Vineri, 18 aprilie 2008, 14:19)

  Vladimir [anonim]

  Probabil ca o stresez enorm de mult pe d-na Ioana Morovan. Totusi, sunt cateva aspecte care frizeaza ridicolul. In primul rand, Vlasov acum iese, chipurile cu un punct de vederem care, in fapt este un comunicat mai vechi. In al doilea rand, pomelnicul de sustineri reprezinta o incercare ordinara de manipulare. In proportie de 90% fimele semnatare sunt din judetul Constanta. Adica, din ograda dlui Mihai Daraban. De ce reactioneaza ele primele? Simplu! Mihai Daraban a fost in consiliul de Administratie al unei societati comerciale numita CHAMBER MEDIA. Aceasta societate, avand drept actionar majoritar CCIR-ul de pe vremea lui Babiuc, a subtilizat aproape 1 milion de dolari sau euro! Cand a venit Vlasov la putere, Daraban risca sa intre in atentia DNA-ului sau a organelor de ancheta!!!! revenind, ceea ce transmite CCIR este o intoxicare. Vladov nu are nici un argument rational, legal, functional pentru care ONRC sa treaca in ograda lui! NIMIC! Singurele atuuri sunt: Prietenia cu Ovidiu SILAGHI, functia lui Cristian DAVID in fruntea internelor si implicit peste fostul 0215 si relatia foarte apropiata cu Tariceanu.
  |Acum Vlasov, disperat fiind incearca orice, doar doar ONRC trece la CCIR si mai incaseaza niste bani folositori in proxima campanie electorala!, dar si drept arginti dati celor care l/au sustinut in 27 decembrie 2007!!!! Daca veti cauta in arhiva televiziunilor care au fost la acel eveniment (Money Channel, realitatea, TVR , Antena) veti constata cu stupoare ca avocatul Vlasov declara sus si tare ca are sprijin politic! Pana unde oare???
 • +3 (3 voturi)    
  Vlasov (Vineri, 18 aprilie 2008, 14:49)

  Nikolai Vladimir [utilizator]

  Daca Vlasov este atat de bine intentionat, cum se face ca a dat afara oamenii de la CCIR pe motive aberantem incalcand codul muncii? Vlasov nu vrea decat un singur lucru: BANII DE LA ONRC, BANII DE LA ROMEXPO!!! Atat!
 • 0 (2 voturi)    
  lacomia (Vineri, 18 aprilie 2008, 15:02)

  Dedalus [anonim]

  Registrul Comertului ar fi vanat mai putin, daca ar avea venituri mai mici. Dar lacomia...

  DE unde credeti voi ca se scot banii din taxele perceptute de REgistru? Pai de la populatie, pana la urma! De unde din alta parte????

  Cand formezi pretul de vnazare, pui in el pretul de cost, adica si taxele de la Registru.

  Asa ca, domnilor Guvernanti, banii REgistrului sunt de la "bobor", nu-i mai mintiti pe oameni ca sunt "de la firme"- firmele nu au banii lor facuti de masina de tipari bani.

  Cauza acetei lupte, dupa mine, e lacomia, goana dupa profitul enorm, incalificabil, al Registrului.

  Scadeti taxele la 10% din cat sunt acum si o sa vedeti ca nimeni nu se mai bate sa ia Registrul...
  • +3 (3 voturi)    
   Vlasov (Vineri, 18 aprilie 2008, 15:34)

   Nikolai Vladimir [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

   Disimularea pe care o face Vlasov tine de baza de date!!!!! De fapt, asa cum a spus si Dedalus BANII sunt toata problema in ecuatie! Banii si INCERCAREA DISPERATA A LUI VLASOV DE A SE MENTINE LA CARMA CCIR! DACA NU VA OBTINE ONRC SI ROMEXPO FOSTII ALIATI DE ARME IL REJECTEAZA INSTANT!!!!!!
   • +1 (1 vot)    
    Acest comentariu e un pamflet! (Sâmbătă, 19 aprilie 2008, 0:41)

    Un om de bine [anonim] i-a raspuns lui Nikolai Vladimir

    Domnu Vlasov, pardon tovarasu Vlasov, maine ma duc la magazinu de arme domne...stati linistit ca iau calibru mic, sa va chinuiti mai mult!

    Hihihi
 • +1 (1 vot)    
  citat din comunicat (Sâmbătă, 19 aprilie 2008, 13:30)

  mikiduta [anonim]

  Prin insasi definitia Camerei Nationale, se exclud orice implicatii de natura politica sau patrimoniala.

  Alo, nenea, las-o jos că măcăne !!!
 • +1 (1 vot)    
  comentariu (Sâmbătă, 19 aprilie 2008, 13:35)

  Fulger [anonim]

  Comunicatul camerei de comert face afirmatii gratuite.
  Vorbind despre birocratie si timp, este binestiut ca inregistrarea se facea la camera in 20 de zile, iar acum in 3-5 zile, fara a mai conditiona inregistrarea de autorizarea firmei. Simplificarea s-a realizat prin legea 359/2004, la elaborarea careia registrul comertului a fost cel mai mare contributor. La camera, datele din registrul central erau cu doua luni in urma si incomplete. Birocratie inseamna ca registrul trimite actele firmelor la Monitorul Oficial pentru publicare, ca obtine codul fiscal si cazierul fiscal de la ministerul finantelor si ca incaseaza toate taxele la propriile ghisee si nu te trimite sa le platesti la trezoreria sau CECul din celalalt capat al orasului si ca pune la dispozitie un sistem de depunere online a dosarelor.
  Vorbind despre taxe, trebuie sa amintim si de fostele taxe de pastrare a dosarului firmei pe raftul din arhiva camerei, sau despre deciziile camerelor care dublau si triplau preturile serviciilor aprobate cu avizul Ministerului de Finante, sau despre certificate constatatoare care se dadeau candva cu cateva milioane, chiar 10 milioane in 2001 la Iasi, toate cu incalcarea legii. Chiar anul trecut, una dintre camere, trimitand angajatii "in numele registrului comertului", cerea intre 100 si 200 RON pentru servicii de depunere a bilantului, in timp ce pretul oficial este de 13 RON. Si mai trebuie sa se stie ca azi, mai mult de jumatate din taxele platite de o firma la registru sunt ale administratiei locale (taxa de timbru) si ale Monitorului Oficial.
 • 0 (0 voturi)    
  comentariu (Sâmbătă, 19 aprilie 2008, 13:38)

  Fulger [anonim]

  Daca vorbim despre date si sistem informatic, poate ne spune domnul presedinte cum nu trimitea datele la Bucuresti pentru registrul national. Dumnealui si vecinul de judet. Sau poate ne spune cate dintre camere nu au investit deloc in sistemul informatic si au tinut pe loc dezvoltarea lui.
  Activitatile pe care nu le poate desfasura camera sunt activitatile pe care si le-a pus in lege cu mâna dumnealui, iar acum se plange ca nu le poate desfasura. Desi, daca ne uitam mai bine, nu exista activitati care sa necesite date de la registru. Si sa nu uitam, nici o camera nu face actiuni de caritate. Cere bani buni pentru orice serviciu sau hartie. Nu ar fi mult sa plateasca 2-3 lei pentru informatia pe care o ia de la registru, eventual prin internet. Registrul munceste si cheltuieste pentru a produce si a pentru a pune la dispozitie acea informatie. De ce ar trebui sa plateasca registrul ce nu vrea camera sa plateasca? Citez din comunicatul CCIR inceputul art. 4 e) care stabileste care sunt activitatile camerei: "elibereaza, la cerere, cu respectarea normelor legale in vigoare si a competentelor stabilite pentru alte institutii ...". Asadar, despre ce vorbim?
 • 0 (0 voturi)    
  comentariu (Sâmbătă, 19 aprilie 2008, 20:18)

  pur si simplu [anonim]

  NU stiu daca poate fi vb despre birocratie in cadrul ONRC, nu stiu sa mai fi crescut taxele din 2004, nu stiu daca 3 zile conform Codului de procedura civila inseamna mult, nu stiu daca in acest moment camerele au un sistem informatic mai bun decat cel al ONRC, dar cu siguranta In 2002 se statea 20 zile lucratoare pana se elibera un dosar, si daca plateai taxa de urgenta si aveai o pila acolo se elibera mai repede, cu siguranta era mai multa birocratie, iar taxele variau de la judet la judet dupe cat dorea conducatorul camerei,
 • 0 (0 voturi)    
  comentariu (Duminică, 20 aprilie 2008, 10:06)

  Duplex [anonim]

  Cum se poate sa se vina cu o asa intoxicare? doar suntem in Romanica, tara tuturor posibilitatilor.
  Prin definita lor spun ca nu au carater patrimonial si atunci de ce cer prin acea ordonanta folosinta gratuita a patrimoniului ONRC? Sau poate nu au acel sistem informatic performant care sa proceseze eficient datele. le lipseste baza juridica dar cum se face ca in unele judete camera ofera consultanta comerciantilor ca si oricare avocat din tara? infiinteaza firme, bineinteles contra unui comision.
  cei din ONRC au de partea lor legile tarii,
  constitutia, dar poate ca la noi aceste repere nu conteaza in fata interesului catorva!!!!!!!!!!!
  Se vb despre taxe, dar cat erau in 2002 taxele la camere si cat sunt acum? Cat costa un certificat constator in 2002 si cat costa acum?
  Se spune de fonduri europene pentru mediul de afaceri - cine le va accesa aceste fonduri? nu cumva tot firmele care sustin acum aceasta miscare. Fondurile europene nu sunt pentru tot romanu ci doar pentru cei "alesi".


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by