Grupul City Grill a achizitionat, saptamana trecuta, cele doua cafenele Cream Caffe din Bucuresti, valoarea tranzactiei fiind de circa un milion de euro, potrivit NewsIn care citeaza surse apropiate tranzactiei. "Investitia medie intr-o cafenea Cream Caffe este de circa 500.000 euro, iar valoarea tranzactiei s-a ridicat la circa un milion de euro", au declarat sursele citate.

"Odata cu preluarea celor doua unitati Cream Caffe, grupul City Grill va acoperi tot centrul capitalei pe axa Piata Universitatii, Piata Romana, Piata Victoriei, Piata Charles de Gaulle. Dorim sa fim prezenti in locurile importante ale Bucurestiului si sa fim perceputi ca un brand premium, urmarind in permanenta cresterea serviciilor noastre si a calitatii produselor oferite" a declarat Dragos Petrescu, directorul general al City Grill.

City Grill este prezent pe piata locala din 2004 si in momentul de fata opereaza opt restaurante (sase restaurante City Grill, Caru’ cu Bere si Trattoria Buongiorno) si doua cafenele City Cafe. Cele doua cafenele intrate recent in protofoliul companiei vor fi convertite intr-un restaurant City Grill (locatia din Piata Romana) si o cafenea City Cafe (locatia de la Universitate), astfel incat pana la sfarsitul lunii aprilie restaurantele si cafenelele retelei City Grill vor ajunge la un numar de 12 unitati.

In prezent, in Romania, principalii jucatori care activeaza pe piata cafenelelor sunt Starbucks, Turabo Cafe, Centro, Costa Coffee si altii. De asemenea, anul trecut, cel putin cinci lanturi de cafenele din Israel, Spania, SUA, Malta, precum si cafenele brandului McDonald's si-au anuntat intentia de a-si extinde in viitorul apropiat afacerile in Romania.