Intreprinderile mici si mijlocii (IMM) au inregistrat, in al doilea semestru al anului trecut, afaceri si profit in crestere cu 10-15% fata de perioada similara din 2006, potrivit unui studiu al Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR). In aceeasi perioada, numarul IMM-urilor care au inregistrat pierderi a scazut, in medie, cu 3-4% fata de al doilea semestru al anului 2006.

Totodata, numarul intreprinderilor mici si mijlocii cu profit a crescut in medie cu 4-5%.

In ceea ce priveste evolutia numarului societatilor radiate, acesta a scazut cu 60,17% comparativ cu perioada similara a anului 2006, in vreme ce numarul societatilor comerciale inmatriculate la Registrul Comertului a urcat cu 8,68%.

Potrivit studiului CNIPMMR, si numarul salariatilor din cadrul IMM-urilor s-a majorat in ultimul semestru al anului trecut, cu pana la 5%.

"Indicele evolutiei IMM-urilor a inregistrat valoarea de 42 de puncte, ceea ce reflecta o evolutie de ansamblu buna a sectorului de IMM-uri. In semestrul II 2006, acest indice a inregistrat valoarea de 25 de puncte", se mai arata in studiul organizatiei patronale.

De asemenea, antreprenorii intervievati in cadrul studiului considera ca in cel de-al doilea semestru din 2007, fata de semestrul corespunzator al anului anterior, evolutia mediului de afaceri si a sectorului de IMM-uri a fost satisfacatoare.

Studiul a fost realizat prin intervievarea unui numar de 157 de intreprinzatori.