





Costurilor operationale au diminuat profitul Albalact Alba Iulia in primul trimestru
“Profitul inregistrat in primele luni ale acestui an – de aprox 1 milion lei brut – nu s-a ridicat la nivelul profitului inregistrat in aceeasi perioada a anului 2007. Dar situatiile nu pot fi comparate. Din punct de vedere operational, la inceputul anului 2008 costurile au continuat sa fie foarte mari, mai ales ca am avut o perioada in care ambele fabrici au functionat, pana cand cea veche a fost inchisa. Abia acum, in aprilie 2008, intreaga fabrica de la Oiejdea este operationala si poate lucra la capacitatea instalata", a declarat Traian Simion, directorul general al Albalact Alba Iulia.
"Intarzierile au fost inevitabile si nu dam vina pe nici un furnizor. Un proiect green field ca acesta nu poate fi planificat in detaliu atat de bine incat sa nu existe mici scapari, iar regula s-a aplicat si la noi. Toti acesti factori ne-au influentat puternic”, adauga Simion.
Anul trecut, compania a raportat un profit net de 3,2 milioane de lei, fata de un profit net realizat in 2006, de 6 milioane de lei. In aceeasi perioada, cifra de afaceri a crescut cu peste 51%, la 154,6 milioane de lei.
“Suntem multumiti de rezultate si consideram ca ne-am atins obiectivul propus, in conditiile in care bugetul aprobat pe 2007 a fost de 154 milioane lei si profitul net bugetat a fost de 3,35 milioane de lei. Trebuie sa luam in considerare in primul rand deprecierea leului, apoi faptul ca anul trecut am deschis noua fabrica de la Oiejdea, care a necesitat investitii masive de peste 11 milioane de euro", a explicat Traian Simion.
"In plus, inceperea productiei in noua fabrica a intarziat cu sase luni fata de data prognozata, lucru care, iarasi, ne-a afectat vanzarile si rezultatele financiare iar acest factor s-a rasfrant si asupra rezultatelor din primul trimestru al acestui an”, a mai spus directorul general al Albalact Alba Iulia.
Compania, care urmeaza sa fie listata la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti, vizeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 60 de milioane de euro si un profit net de 3 milioane de euro.
Infiintata in anul 1971 si transformata in societate comerciala pe actiuni in 1990, Albalact a fost privatizata in 1999. In acest moment, compania se afla printre primii cinci producatori de lactate din Romania si produce peste 60 de sortimente. Producatorul de produse lactate are peste 500 de angajati si peste 3500 de actionari si este listata pe piata Rasdaq.

Etapa a doua a vaccinării împotriva COVID-19: Cine are dreptul să se vaccineze în această etapă, când și cum te poți programa. Înființarea centrelor de vaccinare, în continuare în aer
Vom călători în UE doar cu „pașaport de vaccinare”? Precedentul „Carnetului Galben”
De ce Dacia intră într-o nouă etapă datorită SUV-ului Bigster și de ce apropierea de Lada nu ar trebui să ne sperie
Cum vrea Guvernul să elimine haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț, până în iulie, de la furnizorii de ultimă instanță - Proiecte
EXCLUSIV Moștenirea Gabrielei Firea: Ce salarii au directorii și angajații companiilor municipale Ep. II