Thomson Reuters, compania media creata prin fuziunea Thomson si Reuters, a realizat un profit operational de 579 milioane de dolari in primul trimestru, cu 37% peste valoarea cumulata a castigurilor celor doua companii din perioada similara din 2007, si a estimat ca venitul sau va creste cu 6-8% in acest an, potrivit NewsIn care citeaza Reuters. In urma anuntarii rezultatelor financiare, actiunile firmei s-au scumpit cu 5%.

Tom Glocer, directorul general al companiei, a spus ca rezultatele si estimarile reflecta caracterul solid al entitatii rezultate prin fuziunea recenta, chiar si in contextul in care pietele internationale sunt afectate de turbulente.

"Thomson Reuters este foarte bine pozitionat in ceea ce priveste capitalizarea pe baza cererii in crestere de informatii inteligente din partea comunitatilor internationale de afaceri si profesionale", a declarat Glocer, potrivit unui comunicat, citat de Reuters.

Venitul proforma pentru trimestrul fiscal incheiat in 31 martie a crescut cu 12% comparativ cu perioada echivalenta de anul trecut, pana la 3,3 miliarde dolari.

Thomson Reuters a estimat ca marjele de profit vor fi cuprinse intre 19% si 21% in 2008, cu o marja de lichiditate libera, excluzand costurile sinergiei si ale integrarii, cuprinsa intre 11% si 12% din venituri.

Compania canadiana Thomson a cumparat in 17 aprilie Reuters, pentru mai mult de 16 miliarde dolari in numerar si in actiuni.