Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a prelungit termenul limita de depunere a ofertelor pentru privatizarea Avioane Craiova, pana la 20 mai, se arata intr-un comunicat al institutiei. Aceasta este a doua oara cand AVAS amana termenul de depunere a ofertelor pentru preluarea a 80,9% din actiunile producatorului de avioane.

Initial, termenul limita a fost prelungit de la 17 aprilie la 9 mai.

Decizia AVAS de prelungire a termenului de depunere pana la 20 mai a fost luata ca urmare a solicitarilor venite din partea unor investitori interesati de realizarea unui audit propriu in societate. Totodata, perioada de acces la Camera de date a fost prelungita pana la data de 19 mai.

"Celelalte elemente ale anuntului de vanzare publicat in presa interna si internationala din data de 18 februarie 2008, raman neschimbate", se mai arata in comunicatul AVAS.

Pana in prezent, au fost cumparate 17 dosare de prezentare de catre Saab (Suedia), Grampet Bucuresti, Aero Vodochody (Cehia), Lord Expert Consult Romania, Institutul de proiectare in domeniul aviatiei INAV Bucuresti, IMA Metav Bucuresti, Jafco Holding Romania, Pro Faur Invest Romania, Alenia (Italia), MBL Computers Bucuresti, Sabca (Belgia), Somaca-Gosselies (Belgia), SIF Oltenia, Safrom Trading Bucuresti, International Railways Systems (Luxemburg), UMEB Bucuresti si Compass Pele (Coreea de Sud).

In evaluarea ofertelor depuse de investitori, 95% din punctajul final este reprezentat de pretul pe pachetul de actiuni, 3% de investitiile pentru dezvoltare si 2% de capitalul de lucru.

Vanzarea pachetului majoritar de actiuni, de 80,9% din capitalul social, va fi realizata prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile.