ArcelorMittal, principalul grup siderurgic mondial, a finalizat acordul de cesiune a uzinei sale americane Sparrows Point catre cel mai mare grup siderurgic al Rusiei, Severstal, in schimbul sumei de 810 milioane dolari, a anuntat ArcelorMittal intr-un comunicat citat de NewsIn.

Uzina Sparrows Point, amplasata in proiere de Baltimore, dispune de o capacitate anuala de productie de 3,9 milioane tone de otel si de aproximativ 3.000 de angajati.

Un prim proiect de vanzare a uzinei Sparrows Point catre o companie mixta apartinand grupurilor siderurgice americane Esmark si Whelling-Pittsburgh a esuat in decembrie 2007, companiile americane neputand gasi finantare pentru proiect.

ArcelorMittal a depus o plangere impotriva grupului Esmark la Curte Suprema a statului New York, cerand plata unei sume de 540 milioane dolari, scrie NewsIn.

Gigantul siderurgic reprosa firmei americane incalcarea unui contract semnat la data de 1 august 2007 privind achizitia uzinei Sparrows Point in schimbul sumei de 1,35 miliarde dolari.

Ministerul american al justitiei a obligat anul trecut grupul ArcelorMittal sa renunte la uzina sa Sparrows Point, dupa achizitia din 2006 a grupului Arcelor de catre Mittal Steel.

Mittal Steel este prezent in SUA din aprilie 2005, cand a achizitionat grupul american International Steel Group.