Lantul de restaurante de tip fast-food McDonald's Romania a inregistrat in primul trimestru al acestui an o cifra de afaceri de 80 milioane de lei, in crestere cu peste 18% comparativ cu perioada similara a anului trecut, potrivit lui Cristian Savu, directorul de comunicare al companiei, citat de NewsIn. La nivelul intregului an, McDonald's Romania se asteapta la un avans al afacerilor de 18-20% fata de 2007.

Cristian Savu a masi spus ca in acest an compania va inaugura cel putin patru-cinci restaurante noi, in vreme ce in 2009 vor fi deschise intre opt si zece restaurante, atat in orasele in care este deja prezent, cat si in alte orase din tara cu circa 100.000 de locuitori.

Extinderea McDonald's in tara se datoreaza in primul rand cresterii puterii de cumparare a romanilor, a mai precizat oficialul companiei.

McDonald's Romania, filiala a companiei internationale McDonald's Corporation este cea care decide urmatoarea locatie pentru deschiderea unui nou restaurant si daca sunt indeplinite toate conditiile necesare. Dupa deschidere, restaurantul McDonald's poate fi, eventual, preluat in franciza de un partener local, pe o perioada de peste zece ani.

La nivel mondial, McDonald's Corp, cel mai mare operator de restaurante din lume a inregistrat in primul trimerstru al acestui an un profit net de 946,1 milioane de dolari in primul trimestru, peste profitul net de anul trecut, de 762,4 milioane de dolari. Veniturile grupului au crescut in perioada mentionata cu 6%, la 5,61 miliarde de dolari.

Pe piata romaneasca sunt prezente mai multe lanturi internationale de fast-food, printre care si Burger King. Lantul a inaugurat recent primul restaurant pe piata din Romania si are in plan extinderea retelei cu inca noua unitati pana la sfarsitul anului 2009. Compania Burger King opereaza in prezent peste 11.300 de restaurante in 69 de tari. In anul fiscal 2007, compania a raportat venituri de 2,234 miliarde dolari, in crestere cu 9% comparativ cu anul anterior.