Wizz Air a inaugurat joi, pe Aeroportul International Cluj-Napoca, cea de-a opta baza operationala a companiei care are in dotare o aeronava noua Airbus A320 si echipaj local, se arata intr-un comunicat al operatorului aerian. Aceasta este a doua baza operationala a companiei in Romania, dupa cea din Bucuresti.

Totodata, compania a lansat primele zboruri din Cluj catre Valencia si Milano, curse ce vor avea o frecventa de trei ori pe saptamana.

Luke Farajalah, chief operating officer Wizz Air, a declarat ca obiectivul companiei pentru acest an este de a transporta 300.000 de pasageri din si inspre Cluj Napoca.

In acest moment, operatorul aerian opereaza din Cluj-Napoca zboruri catre Dortmund, Barcelona, Roma, Londra, Milano, Valencia si Bucuresti. Compania a decis la finalul lunii aprilie sa reia cursa Targu-Mures–Budapesta, renuntand la zborul pe ruta Cluj-Budapesta.

Wizz Air a intrat pe piata din Romania in iulie 2006 si a stabilit baza operationala din Bucuresti in iunie 2007. In prezent, compania detine doua aeronave la baza din capitala si una la Cluj-Napoca, operand zboruri pe 17 rute, catre 10 orase.

Operatorul aerian cu sediul in Ungaria utilizeaza o flota de aeronave Airbus A320, care opereaza din opt baze, pe aproximativ 100 de rute. Compania opereaza zboruri din Polonia, Ungaria, Bulgaria, Croatia, Ucraina si Romania. In 2007, compania a transportat 4,2 milioane de pasageri.