Consortiul Boegl – Geiger – Comtram va continua lucrarile de constructie la prima sectiune a variantei de ocolire a municipiului Sibiu la standard de autostrada, dupa ce contractul cu firma care a castigat initial licitatia a fost reziliat. Potrivit unui comunicat al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), noul contract, cofinantat de Comisia Europeana si de catre Guvernul Romaniei, are o valoare de 48,81 milioane de euro.

Din suma totala, 36,54 milioane de lei reprezinta contributia Comisiei Europene prin Facilitatea ex-ISPA.

Prin lucrarile ce urmeaza a fi executate se are in vedere fluidizarea traficului din zona, precum si reducerea timpului de traversare a municipiului Sibiu. Portiunea de autostrada care a ramas de executat are aproape 15 kilometri.

Durata de implementare a contractului este de 42 de luni, din care 24 de luni reprezinta perioada de garantie.

Potrivit NewsIn, lucrarile la centura ocolitoare a Sibiului au inceput in 2004, dupa ce contractul a fost semnat in 2003. Constructia era programata initial sa fie finalizata in 2007. Lucrarile au suferit insa mai multe intarzieri, iar in septembrie 2006 a fost reziliat contractul cu constructorul.

Varianta de ocolire a municipiului face parte dintr-o serie de 70 de variante de ocolire aflate in executie, pentru care procedurile de licitatie vor fi demarate in perioada urmatoare.