Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a acordat BRD - Groupe Societe Generale un credit in valoare de zece milioane de euro pentru finantarea companiilor industriale private din Romania care implementeaza proiecte de eficienta energetica, se arata intr-un comunicat al instititutiei bancare. Inprumutul face parte dintr-un program finantat de Comisia Europeana si BERD care prevede acordarea de pana la 100 milioane de euro sub forma de credite catre bancile implicate in proiectele de eficienta energetica din Romania si Bulgaria.

Acestui program i se adauga alte 24 milioane de euro provenind de la UE prin programul Phare, ce vor fi utilizate pentru asistenta tehnica.

Creditul acordat BRD este cel de-al patrulea de acest fel acordat unei banci din Romania. De la lansarea acestui proiect in Romania in ianuarie 2008 si pana in prezent, suma totala care a investita se ridica la 45 milioane de euro.

BERD este unul dintre cei mai mari investitori din Romania, institutia investind pana in prezent 3,5 miliarde de euro in 248 de proiecte.