Compania germana Deutsche Telekom, cel mai mare concern european de telecomunicatii, se confrunta cu un imens scandal, dupa ce in presa au aparut informatii potrivit carora conducerea companiei ar fi spionat convorbirile unora dintre angajatii sai, pentru a demasca anumite scurgeri de informatii.

Potrivit corespondentului Radio Romania Actualitati, saptamanalul "Der Spiegel" a dezvaluit ca grupul cu sediul la Bonn ar fi urmarit in perioada 2005 - 2006 convorbirile telefonice ale propriilor manageri si ale membrilor din Consiliul de supraveghere al Institutiei. Au fost spionati, in aceeasi maniera, si jurnalisti ai publicatiilor economice din Germania, iar datele urmau sa fie evaluate de o companie de consultanta din Berlin.

Conducerea Deutsche Telekom a recunoscut partial acuzatiile, presedintele grupului, Rene Obermann, declarandu-se socat si anuntand ca grupul va sustine o ancheta a Procuraturii din Köln in acest caz. Potrivit Deutsche Telekom, actiunile ilegale de supraveghere ar fi fost intreprinse de Departamentul de securitate al companiei, desfiintat intre timp.

Seful Deutsche Telekom a spus ca un caz similar a mai fost descoperit si rezolvat in 2007, in urma unor anchete interne. Conducerea concernului a precizat insa ca discutiile telefonice ale celor urmariti nu au fost interceptate si ascultate si datele stranse vizau doar data apelului, durata convorbirii si numarul cu care persoanele vizate s-au aflat in legatura.